OVO JE NAJBOLJA EVROPSKA KOŠARKA! Sudijske GREŠKE na mečevima Crvene zvezde u EVROLIGI!

Autor:

Sport

10.02.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje je dokle će ovako moći.

OVO JE NAJBOLJA EVROPSKA KOŠARKA! Sudijske GREŠKE na mečevima Crvene zvezde u EVROLIGI!

Foto: printscreen/twitter.com

Dan posle bolnog poraza Zvezde usred Beograda od Žalgirisa, deluje da se prašina ne spušta oko oko novih sudijskih grešaka koje su obeležile košarkaški događaj. U tesnoj završnici, fortuna je odlučila da će sa dva poena prednosti (91:93) pobedu odneti "zelena šuma", te da crveno-beli moraju da čekaju sledeću priliku (a možda i narednu sezonu) kako bi se vratili u borbu za plej-of. 

Bila je velika bitka na terenu, i strasti nisu jenjavale do samog kraja, ali da je pobednika odlučila istrajnost, teško da bi bilo ovoliko bučno jutro posle. Čim je glavni akter meča neko ko bi trebalo da na terenu bude nevidljiv, teško je govoriti da je ispunio svoju ulogu. 

Zbog toga vam predstavljamo neke od propusta sa sinoćnjeg meča, a potom podsećamo na neke druge situacije koje su razgnevile zvezdaše. 

Može se reći da je niz sumnjivih odluka započeo dosuđenim faulom nad Stefanom Lazarevićem u prvom poluvremenu susreta. Srpski košarkaš evidento nije imao snažniji kontakt sa Samnerom, a čak ga ni telom nije odgurno. 

 

 

Da suđenje nije bilo jednsotrano, tj, da Žalgirisu nisu samo poklonili pobedu, pokazuje sledeći snimak. Naime, Gidraitis (Trinkijerijev izabranik) je iz auta uskočio na teren i prihvatio odbijenu loptu u naručje. Arbitri su dosudili da je Litvanac bio van, iako se na snimku vidi da je na vreme sa obe noge bio u terenu.

 

 

Na kraju dolazimo do spornog momenta pred kraj utakmice. Žalgiris je ubacio loptu sa strane, a nju je prihvatio Evans. Opkolili su ga igrači Zvezde, i delovalo je da je prešao liniju ali to se nije desilo - po mišljenju sudija. 

 

 

Procenite sami. Zvezdaš su ovo uporedili sa situacijom Mirotić iz prošlosezonskog okršaja sa Barselonom, kada klub sa Malog Kalemegdana takođe držao pobedu u rukama, dok Mirotić nije pogodio nestvarnu trojku i odveo meč u rodužetke. Ipak, kako se kasnije ispostavlja, kada je primio loptu, noga mu je bila u autu. Ovaj meč, Zvezda je izgubila. 

 

 

Foto: Twitter/printscreen

Sporna situacija sa meča sa Barsom

Takođe, valja napomenuti i Maodo Loa u Pioniru, prošle sezone. 

Ovoga puta veliki previd napravio je sudija iz Litvanije, Jurgis Laurinavičijus. Čovek, koji je bio postavljen idealno, na metar od situacije, nije video da je Maodo Lo gazio aut liniju celom dužinom svoje patike.

Iz te akcije pri rezultatu 57:56 za Zvezdu je Lo poentirao, pa je prednost ponovo prešla na stranu Albe, a kasnije je u četvrtoj četvrtini nastavila da raste, tako da se ne može reći da ova odluka nije uticala na konačni rezultat.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen/negujmo

Sporna situacija sa meča Albom

Počasni pomen ide udarcu koji je Kinan Evans zadobio u drugom poluvremenu utakmice po licu. Ovo je i Andrea Trinkijeri istakao na konferenciji za štampu, ali je taj snimak iz tehničkih razloga nemoguće okačiti. 

Ukoliko je sve ovo najbolje evropska košarka, da li vredi uopšte govoriti o ozbiljnom takmičenje koje štiti klubove, i bolje pitanje da li svi klubovi imaju istu vrednost? 

Pitanje je kolika će odmazda Evrolige biti na reakciju Zvezdinih navijača, ali s obzirom da je svašta uletelo u teren, sigurno da kazna neće biti prijata. Moguće je da ovo utiče na status crvenp-belih za dobijanje A licence, a ukoliko je to cena, onda je jučerašnji poraz mnogo više od prostog udaljavanja od plej-ofa.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading