SAMO JEDNO SVETLO GORI U SUMORNOJ ZGRADI! Evo kako je izgledao komšiluk DEJANA MILOJEVIĆA NA DAN kada je pristigao SANDUK!

Autor:

Sport

07.02.2024

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana će se održati 12. februara na od 13.30 časova na Novom bežanijskom groblju.

SAMO JEDNO SVETLO GORI U SUMORNOJ ZGRADI! Evo kako je izgledao komšiluk DEJANA MILOJEVIĆA NA DAN kada je pristigao SANDUK!

Foto: Vladimri Lukić

Posle tragične smrti proslavljenog košarkaša i trenera Dejana Milojevića u 47. godini života, mnogo prašine se podiglo u javnosti. Dan posle velike nesreće, svi su bili u suzama, odbijajući da poveruju da velikog sportiste, i još bitnije čoveka, više nema. 

Tada smo razgovarali sa komšijama Dejana Milojevića. Najbliže susede je smrt pogodila nezamislivo snažno, i čitava zgrada kao da se orila od bolnog plača. 

Danas, tri nedelje kasnije, na dan kada je pristiglo telo bivšeg igrača Partizana, sve se promenilo. Republika je čitavo popodne provela oko Dejanovog nekadašnjeg mesta prebivališta, i stoga vam pružamo izveštaj sa lica mesta.

Naime, sablasna tišina huji zidovima novobeogradskog naselja. S vremena na vreme, bila bi prekinuta ponekim ulaskom i izlaskom iz zgrade, čiji se svi prozori crne čitav dan.

Svi, osim jednog.

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Zgrada Dejana i njegovih najbližih

Kroz stakla na oknu porodice Milojević prodirali su zraci sijalice, i tako razbijali mučni smiraj stambene zgrade. Svetlo je gorelo samostalno u sumornoj monotoniji beživotnog sivila bloka.

Komšije su za naš portal navele kako se u zgradi malo šta zbivalo od tog kobnog 17. januara, te da nije bilo nekih nezvanih posetilaca, koji bi svojim prisustvom na simboličan način odali poštu u Milojevom nekadašnjem domu. 

Ovom prilikom podsećamo na srceparajuću ispovest jedne od Dekijevih komšinica, pre tačno 20. dana. 

- Sve najbolje, morali su da ga zavole svi u zgradi. Vedar, nasmejan neopterećen slavom, malo je takvih. Dete mi plače od sinoć, s obzirom da je vršnjak Dejanove ćerke - rekla je tada Milojevićeva susetkinja. 

Danas nije bilo suza, plačnih izjava, muk je vladao Novim Beogradom, ali je ipak samo jedno svetlo postojano gorelo. Možda i u tome leži nekakva poruka za onoga ko je traži - Dejan Milojević nastavlja da zrači, možda ne svojim prisustvom, ali zasigurno svim lepim što je ostavio iza sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading