JAGODIĆ-KURIDŽA: Igranje sa Jokićem KRUNA KARIJERE!

Autor:

Sport

05.02.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši reprezentativac Srbije ima neverovatnu košarkašku priču.

JAGODIĆ-KURIDŽA: Igranje sa Jokićem KRUNA KARIJERE!

Foto: Starsport

Vasilije Micić, Marko Jagodić-Kuridža i Nikola Jokić

Marko Jagodić Kuridža jedan je od primera kako prednim trudom i radom svi snovi mogu da se ostvare.

Trenutno Kuridža nastupa za Budućnost iz Podgorice,a put ka zvezdama bio mu je trnovit

Momak koji je na "mala vrata" stigao do Crvene zvezde i reprezentacije Srbije dao je opširan intervju za "Basketball sphere", a otkrio je mnoge zanimljivosti.

Debitovao je Marko za reprezentaciju Srbije u kvalifikacionim prozorima za Svetsko prvenstvo kao iskusan igrač od 34 godine, a posvećenost i rad doveli su do toga da bude u sastavu za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

- Nastup za Srbiju bio je kruna moje karijere. S obzirom kakav sam put prošao, ponosan sam na svoju karijeru. Retko ko je prošao svaki stepen nivoa. Zahvalan sam Svetislavu Pešiću jer mi je dao šansu da budem deo reprezentacije. Moj najveći poraz je poraz od Italijana. I dan danas žalim za tim porazom. Naravno da bih voleo da sam osvojio medalju sa Srbijom, mogao bih nakon toga da stanem sa košarkom.

Mislim da je to bila vrhunska grupa igrača od najvećeg pa do eto mene kao najmanjeg. Igrali smo odličnu košarku tokom celog turnira, ali se desilo jedno loše poluvreme gde se nismo snašli na neke stvari koje su Italijani radili i izgubili. Nikome nije bilo lako posle te utakmice, meni je i dan danas žao.

Igrali smo najbolju košarku po mnogima, ali nismo uspeli. Sledeće godine se vratilo momcima na Svetskom prvenstvu gde su osvojili srebro. Nadam se da može da se ponovi rezultat u Parizu. ne bih da stavljam pritisak, biće dosta sjajnih ekipa, ali Srbija ima dobru reprezentaciju. Znajući selektora, ići će sigurno na medalju - rekao je Kuridža.

Republika

Foto: Starsport

Marko Jagodić-Kuridža

 

Imao je priliku da svlačionicu deli sa Nikolom Jokićem, a otkrio je kakv je van terena.

- Nikola se podredio svima, kao što su se i svi podredili njemu. Vrhunski je individualac i pokazuje konstantno šta zna i može. Kako da kažem, smatram svojim ličnim uspehom što sam bio u istoj ekipi sa njim. To kažem bez ikakvog pretvaranja. Igraš sa igračem koji je najbolji na svetu a ponaša se kao da igra Jadransku ligu. Ne ponaša se bahato, ponaša se kao svi ostali.

Svi igrači te godine ponašali su se vrhunski i zato mi je žao što nismo napravili rezultat. Da nije b ila neka atmosfera, onda bi moglo da se kaže da je do toga. Ali kada se poklopilo sve a rezultat nije, ostane žal. Za veliki rezultat treba sve i uvek a mi se u tom trenutku nismo snašli. Potrebno je sve za uspeh i sreće i rada, ali i sreću treba zaslužiti jer ništa neće samo od sebe doći - kaže Kuridža.

Osvrnuo se i na vreme provedeno u Crvenoj zvezdi.

Republika

Foto: Starsport

Marko Jagodić-Kuridža

 

- Dolazak u Crvenu zvezdu je nešto zbog čega se počinje trenirati. U Srbiji se trenira ili da bi završio u Crvenoj zvezdi ili da bi završio u Partizanu, ne razmišljaš o novcu. Desilo se da su me pozvali iz tabora crveno-belih. Imao sam dobar period tamo, osvojili smo tri trofeja. Imao sam svoju ulogu.

Malo bih voleo više da nije bilo koronavirusa jer bi bilo više publike. Dosta puta je bio prazan ”Pionir” što nije normalno. Neke utakmice na jednu ili dve lopte u Evroligi smo gubili, a ne bi da smo igrali u punoj dvorani. Ja sam prezadovoljan jer volim da sam otišao tamo i osvojio sa Crvenom zvezdom nešto - rekao je Marko Jagodić-Kuridža

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading