VEČITI NA STRANI KAO ŠARLATANI! Porazi na gostovanjima mogli bi SKUPO DA KOŠTAJU Zvezdu i Partizan!

Autor: M. M.

Sport

03.02.2024

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poražavajući bilans srpskih predstavnika nakon 25 kola Evrolige.

VEČITI NA STRANI KAO ŠARLATANI! Porazi na gostovanjima mogli bi SKUPO DA KOŠTAJU Zvezdu i Partizan!

Foto: Starsport

Bitka večitih košarkaških rivala za plasman u nokaut-fazu Evrolige ulazi u foto-finiš! Zvezdi i Partizanu ostalo je da odigraju još devet utakmica u elitnom takmičenju i gotovo da nemaju pravo na kiks, a nakon što se nisu preterano proslavili u dosadašnjih 25 kola. Naročito na gostovanjima.

Crveno i crno beli su rado viđeni gosti na kontinentalnim košarkaškim pozornicama. Zašto? Pa zato što uglavnom gube. Upravo je to jedan od razloga zašto srpski predstavnici strepe za plasman u plej-in. Naime, Crvena zvezda u dosadašnjem toku takmičenja ima učinak od deset pobeda i 15 poraza. Od toga su čak 10 puta izgubili na 13 gostujućih utakmica. Tim s Malog Kalemegdana zapravo je tek nedavno prvi put slavio na strani, formalnom gostovanju Makabiju, koji zbog rata na Bliskom istoku domaće utakmice igra u beogradskoj hali Pionir. Potom su, takođe, načinili velika iznenađenja savladavši Fenerbahče i Armani.

Iste brige more i grobare, navijače Partizana, kojima su utakmice na strani u poslednje vreme postale prava noćna mora. Na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima aktuelni prvak AdmiralBet ABA lige ima samo dva trijumfa u gostima. Što se elitnog društva tiče, četa Željka Obradovića ima isti bilans kao najljući rival Zvezda. Naime, van beogradske Arene na 14 mečeva samo triput su slavili, protiv Asvela, Žalgirisa i Valensije, a ukupan bilans glasi im 12-13.

Suma sumarum, premalo za timove koji pretenduju na gornji dom tabele u Evroligi. Svega šest pobeda na 27 utakmica zbirno je poražavajući rezultat. MEČEVI NA STRANI ZVEZDA


Pobede: Makabi, Fenerbahče, Armani
Porazi: Alba, Asvel, Panatinaikos, Baskonija, Valensija, Olimpijakos, Barselona, Partizan, Virtus, Žalgiris PARTIZAN


Pobede: Asvel, Žalgiris, Valensija
Porazi: Virtus, Monako, Panatinaikos, Fenerbahče, Crvena zvezda, Real Madrid, Efes, Bajern, Baskonija, Olimpijakos, Makabi

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading