BIĆE NEZADOVOLJNIH! Određene sudije za regionalni VEČITI derbi! Izbacivao delije iz Pionira, ZAHVALJIVAO se na dočeku...

Autor:

Sport

27.01.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč se igra u nedelju od 19 časova, a domaćin je Crvena zvezda.

BIĆE NEZADOVOLJNIH! Određene sudije za regionalni VEČITI derbi! Izbacivao delije iz Pionira, ZAHVALJIVAO se na dočeku...

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u nedelju od 19 časova igraju novi “večiti” derbi, četvrti u tekućoj sezoni.

Ovog puta u AdmiralBet ABA ligi, a čelnici regionalnog takmičenja objavili su imena sudija koji će deliti pravdu u novom okršaju najtrofejnijih srpskih klubova. To će biti Sašo Pukl iz Slovenije, Josip Radojković iz Hrvatske i Uroš Obrknežević iz Srbije.

Ovakva odluka neće se nimalo svideti aktuelnom šampionu Srbije, pošto su crveno-beli u prošlosti imali loša iskustva sa slovenačkim arbitrom.

Naime, još je u svežem sećanju duel protiv podgoričke Budućnosti iz maja prošle godine, kada je tim s Malog Kalemegdana pisao sapoštenje kao "odgovor" Puklu, koji se oglasio neposredno pred pomenutu utakmicu.

Republika

Foto: Starsport

Sašo Pukl

Tada je Pukl u izveštaju napisao opasku pod stavkom "ostalo", kada se "zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju nekoliko dana pre utakmice, što je očito "normalna dobrodošlica' u ovoj ligi".  Slovenački arbitar je tako aludirao na saopštenje crveno-belih, u kome su istakli:

- Kao klub, po prijemu zvaničnog delegatskog izveštaja (u kome nije bilo većih primedbi) , prinuđeni smo da izrazimo ogromno nezadovoljstvo opaskom sudije Saše Pukla, koji je pod stavkom 'ostalo' uneo u zapisnik sa utakmice i sarkastičnu primedbu kojom se 'zahvalio domaćem klubu na zvaničnom saopštenju par dana pre utakmice, što je očito „normalna dobrodošlica“ u ovoj ligi'???

KK Crvena zvezda koji je jedan od suvlasnika lige, javno postavlja pitanje – u čije je ime ovo pisao ovaj sudija, da li se seća šta je radio u prošlosti, da li zaista misli da je veći i važniji od: lige, igrača, punih tribina i na kraju klubova koji su vlasnici lige? - napisali su tada iz Zvezde.

U junu 2022. Pukl je takođe sudio večiti derbi, koji je igran u nekadašnjem Pioniru, a protekao u senci incidenta. Naime, slovenački sudija je u paru sa Tomislavom Hordovim i Milošem Koljenšićem ispraznio dvoranu "Aleksandar Nikolić" koju su činili navijači Zvezde kao domaćini, zbog ubacivanja predmeta na parket.

Sudijska trojka se tada povukla u svlačionice, ne želeći da se vrati dok se ne isprazni dvorana, zbog čega je dodatno navukao gnev crveno-belih na sebe.

Ostaje da vidimo kakav će sada posao odraditi Sašo Pukl, koji će sa Radojkovićem i Obrkneževićem deliti pravdu u najvećoj svetkovini srpske košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading