LEGENDA NBA LIGE SE POKLONILA ZVEZDINOM PLEJU: Ako VOLITE košarku, gledaje MILOŠA TEODOSIĆA!

Autor:

Sport

25.01.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji saigrač srpskog plejmejkera iz CSKA imao je samo reči hvale.

LEGENDA NBA LIGE SE POKLONILA ZVEZDINOM PLEJU: Ako VOLITE košarku, gledaje MILOŠA TEODOSIĆA!

Foto: Starsport

Legendarni NBA košarkaš Andrej Kirilenko, nije zaboravio na Miloša Teodosića i period proveden sa njim u CSKA. Jedan od najboljih ruskih košarkaša svih vremena pričao je za rusku televiziju "Okko sport", pa se dotakao Evrolige i srpskog plejmejkera sa kojim je igrao nekada. 

Kirilenko je čitavu deceniju proveo u najjačoj ligi sveta, a kada je tamo krenuo "lokaut" odlučio je da završi karijeru i vratio se, poslednji put, u moskovski CSKA. Tamo je te 2015. godine, od srpske plejade igrača, zatekao samo Miloša Todosića. Proveli su zajedno u svlačionici jednu sezonu. 

Ipak, deluje da je i to kratko vreme bilo dovoljno da Teodosić postane Kirilenkov sinonim za lepu košarku.  

- U Evroligi se igra sjajna košarka, naročito ako volite pravu košarku. U NBA, košarka je po mom mišljenju i dalje pogrešna. Više se radi o pojedincima. Košarka u Evropi je tradicionalna sa više timske igare i taktike. Igrači znaju šta da rade na terenu u svakoj situaciji. Ako volite košarku, morate da pratiti Evroligu, gledajte igrače kao što je Miloš Teodosić. Čini mi se da košarka može da se nauči gledajući utakmice Evrolige - rekao je aktuelni predsednik KS Rusije.

Foto: Starsport

Andrej Kirilenko

U svojoj karijeri je Andrej Kirilenko pored moskovskog CSKA nastupao za juta Džez, Minesota Timbervulvse, Bruklin Netse i Spartak iz Sankt Peterburga. 

Osvojio je mnoštvo laskavih individualnih priznanja. Našao se čak i u Ol star timu 2004. godine, a bio je i u prvom defanzivnom timu NBA lige. U dva navrata je postajao MVP, jednom Eurobasketa, a jednom i Evrolige. Svoju kolekciju priznanja je ulepšao i bronzom sa Olimpijskih igara u Londonu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading