DETONACIJA U HUMSKOJ: Partizan vraća reprezentativca Srbije?!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljenik grobara bi ponovo mogao da obuče crno-beli dres.

DETONACIJA U HUMSKOJ: Partizan vraća reprezentativca Srbije?!

Foto: Starsport

Atmosfera pred meč Partizan - Panatinaikos

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković (27, 198) mogao bi na kraju sezone da se vrati u Partizan, prenose španski mediji.

Vanji na kraju sezone ističe trogodišnji ugovor sa Baksonijom, koji je potpisao na leto 2021, pa će biti slobodan u izboru nove sredine.

Marinković ove sezone igra poprilično dobro u Evroligi, gde prosečno po utakmici beleži 10,2 poena, 2,7 skokova, 1,6 asistencija i 0,6 ukradenih lopti, a indeks korisnosti mu je u proseku 7,6.

Republika

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Vanja Marinković

Inače, srpskom beku je ovo peta uzastopna sezona u elitnom evropskom takmičenju, pošto je pre Baskonijinog, dve godine nosio dres Valensije.

Pre Valensije, u koju je stigao 2019. godine, Marinković je nastupao za Partizan, čije je prošao i mlađe kategorije. Vanja je u prvi tim "parnog valjka" ušao 2014. godine, kao maloletni golobradi mladić, a vremenom je dogurao čak i do mesta kapitena crno-belih.

Sjajnim igrama u dresu kluba iz Humske je uspeo da izbori transfer u najjaču evropsku ligu, špansku ACB, u kojoj je u proteklih pet godina dokazao klasu.

Marinković je prethodnog leta sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu. Vanja je na Filipinima bio važan šraf u mašineriji selektora Svetislava Pešića i pitanje je da li bi bez njega u timu "orlovi" dogurali do velkog finala.

Sve to je dokaz da se radi o vrhunskom košarkašu i da bi Partizan njegovim povratkokm dobio mnogo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading