JOKIĆ KONAČNO PROGOVORIO O EMBIDU: Evo ŠTA Nikola kaže o NAJVEĆEM RIVALU!

Autor:

Sport

24.01.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavno pitanje trenutno u NBA ligi je ko je bolji Nikola Jokić ili Džoel Embid..

JOKIĆ KONAČNO PROGOVORIO O EMBIDU: Evo ŠTA Nikola kaže o NAJVEĆEM RIVALU!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Rivalstvo Nikole Jokića i Džoela Embida aglavna je tema košarkaških analitičara. Aktuelni i bivši MVP vode žestoke bitke, a svako dominira na svoj način.

Nikola Jokić je u pobedi nad Indijanom upisao novi tripl-dabl, a postigao je 31 poen uz 13 skokova i 10 asistencija.

Ovo je Nikolin 13. tripl-dabl ove sezone, a 118. ukupno, ne računajući plej-of. Još jedno veliko dostignuće je da je srpski centar uspeo da zabeleži tripl-dabl protiv 28 od 29 timova iz lige, ostalo je da to učini još samo protiv Vašingtona.

Nakon pobede protiv Pejsersa, upitan je Nikola o Džoelu Embidu i njegovom velikom dostignuću, pošto je centar Filadelfije pre dve večeri ubacio čak 70 poena San Antoniju.

- Davno sam naučio da velike stvari dolaze neočekivano. Ne verujem da će protiv Džoela Embida biti nešto veliko, mislim da ljudi prave veliku priču oko toga, žele da naprave veliku dramu. Za mene je sledeća utakmica najvažnija - Njujork Niksi", rekao je Jokić u razgovoru za "RTS".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

 

Podsetimo Džoel Embid ove sezone prosečno beleži 36.1 poena, 11.6 skokova i 5.9 asistencija i trenutno vodi u trci za MVP-a NBA lige.

Za petama mu je Nikola Jokić koji beleži 26.1 poena, 11.9 skokova i 9.1 asistenciju.

Nikolu uopšte ne dotiču individualna priznanja i nagrade, što se vidi i iz njegovih izjava i ponašanja na terenu.

Jokićev jedini motiv su pobede i titule, a kada ga ne ide poenterski, Jokić prepusti palicu svojim saigračima i radi sve ostale stvari na terenu.

Embid s druge strane uzima ubedljivo najviše šuteva u svom timu, a stiče se utisak da mu je lični učinak nekada ispred dobrobiti tima.

Upravo u ovome je najveća razlika između dva nesumnjivo najbolja centra današnjice, a prednost je ipak na Jokićevoj strani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading