BOGDANOVIĆ SKRHAN BOLOM: Nikome nije bilo DO KOŠARKE! BOGDAN: "Mislio sam DA SE NE POJAVIM"!

Autor:

Sport

18.01.2024

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi u NBA ligi vidno potreseni zbog Dejana Milojevića nakon mečeva..

BOGDANOVIĆ SKRHAN BOLOM: Nikome nije bilo DO KOŠARKE! BOGDAN: "Mislio sam DA SE NE POJAVIM"!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Odigrano je devet utakmica u NBA ligi u noći za nama, a košarka je bila u drugom planu nakon tragične smrti srpskog trenera Dejana Milojevića u 47. godini nakon infarkta miokarda.

Republika

Foto: Starsport

Dejan Milojević

 

Atlanta je pobedila Orlando rezultatom 106:104, Bogdan Bogdanović psotigao je 12 poena, ali je nakon meča pričao samo o Dekiju..

- Video sam sve u svlačionici, sve mi je prolazilo kroz misli, a i mi se borimo ovde sa nečim da dobijemo. Mislio sam da se ne pojavim večeras jer nisam mogao da spavam, ispao sam iz svoje rutine, ali sam shvatio da Milojević to ne bi želeo da uradim, pitao bi me kako sam, vodio me kroz neke stvari - rekao je Bogdanović, pa nastavio:

- Niko u Srbiji nije mogao da veruje zbog tih vesti. Taj tip je bio zver, uvek pozitivan, svi su ga videli kao tipa ako mu se žališ, a on se nije žalio, pa bi ti rekao daj da se smejemo. Samo bi to govorio. Videvši kakav je uticaj imao, to je toliko tužno. Mnogo igrača, trenera, širom sveta, neće zaboraviti. Milojević je sjajan igrač, ali nikad nije jurio karijeru i uvek je bila porodica na prvom mestu. Nije jurio ni novac. Mislim da je to sjajan primer kako treba živeti život. Veruje da ako ne voliš svoj život, onda ne možeš ni da budeš najbolji na svom poslu. Ljudi nekada više cene posao nego neke druge stvari, tako da je ovo jako tužan dan - završio je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije.

Podsetimo Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion. Dejan je iza sebe ostavio suprugu Natašu, sina Nikolu i ćerku Mašu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading