LEGENDARNI NAVARO ZA REPUBLIKU: Miloje, počivaj u miru! Bio je ODLIČAN CENTAR I VELIKI TRENER!

Autor:

Sport

17.01.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stižu saučešća i iz inostranstva.

LEGENDARNI NAVARO ZA REPUBLIKU: Miloje, počivaj u miru! Bio je ODLIČAN CENTAR I VELIKI TRENER!

Foto: Starsport

Dejan Milojević, srpski trenerski stručnjak, preminuo je od posledica srčanog udara koji je doživeo juče u Americi. Legendi Partizana i ovdašnje košarke bilo je samo 46 godina.

S obzirom da je Milojević bio pravi "svetski putnik", nisu izostale reči saučešća iz inostranstva.

Naime, legenda španske košarke, Huan Karlos Navaro, poslao je poslednji pozdrav velikom košarkaškom igraču i treneru, kako ga i sam naziva. 

- Jako mi je žao. Veliki igrač na poziciji centra. Imao je ogromnu karijeru, prvo kao igrač, a onda i kao trener. Neka počiva u miru - izjavio je kratko Navaro za Republika.rs. 

Foto: Starsport

Dejan Milojević

U dresu košarkaške reprezentacije Jugoslavije je 2001. godine osvojio zlato na Evropskom prvenstvu. Tada je upravo igrao protiv Navarove Španije u polufinalu. 

Podsetimo, Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Blistavu igračku karijeru počeo je u Beovuku, da bi potom prešao u FMP Železnik za koji je sa uspehom nastupao. Najblistavije trenutke, ipak, doživeo je igrajući za Budućnost iz Podgorice i Partizan. Sa ova dva kluba beležio je ogromne uspehe. Kasnije je branio boje španske Valensije, Galatasaraja iz Istanbula, dok je karijeru završio u Humskoj igrajući za crno-bele.

U trenerske vode uplovio je kao šef stručnog štaba Mege, gde je svojevremeno trenirao najboljeg srpskog košarkaša i prvu zvezdu NBA lige Nikolu Jokića, da bi se 2021. godine otisnuo u Sjedinjene Američke Države, kao asistent trenera Golden Stejt Voriorsa, Stiva Kera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading