KOŠARKAŠKI SVET TUGUJE: Oglasila se NBA liga povodom smrti Dejana Milojevića!

Autor:

Sport

17.01.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet tuguje zbog Dekija...

KOŠARKAŠKI SVET TUGUJE: Oglasila se NBA liga povodom smrti Dejana Milojevića!

Foto: Starsport, shutterstock

Košarka u celom svetu zavijena je u crno.  Dejan Milojević, košarkaški trener, nekadašnji reprezentativac preminuo je u 47. godini života.

Dejan je doživeo infarkt miokarda u noći između utorka i srede, dok je bio na timskoj večeri sa svojim Golden Stejt Voriorsima na gostovanju Juti.

Oglasila se i NBA liga zvaničnim saopštenjem koje potpisuje komesar Adam Silver.

 

 

- NBA liga tuguje zbog iznenadne smrti pomoćnog trenera Golden Stejta, Dejana Milojevića, voljenog kolege i dargog prijatelja mnogima u svetskoj košarkaškoj zajednici. Pored osvojenog šampionskog prstena 2022. godine, u svojoj prvoj sezoni sa Voriorsima, i mentorstvu nekim od najboljih igrača na svetu, Dejan je imao zapanjujuću internacionalnu igračku karijeru i bio je izuzetno priznat trener u svojoj rodnoj Srbiji. Naše najdublje saučešće ide njegovoj ženi Nataši, njihovoj deci - Nikoli i Maši i celoj organizaciji Voriorsa u ovo tragično vreme - napisao je Adam Silver, komesar NBA lige.

Dejan Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading