DA LI JE PARTIZAN STVARNO IMAO SREĆE PROTIV MAKABIJA? Evo šta statistika POKAZUJE!

Autor:

Sport

13.01.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored trijumfa, sve je zainteresovalo pitanje za Željka Obradovića.

DA LI JE PARTIZAN STVARNO IMAO SREĆE PROTIV MAKABIJA? Evo šta statistika POKAZUJE!

Foto: Starsport

Partizanovi stranci

Košarkaši Partizana slavili su još jednim neverovatnim preokretom protiv Makabija. Sve je bilo u znaku crno-belih juče u Areni, ali je reflektor na kratko ukralo kontroverzno pitanje novinarke na konferenciji za medije. 

Naime, ono što je zanimalo prisutnu predstavnicu medija jeste da li je Partizan imao sreće u svom povratku u meč. 

Željko Obradović je bio prilično nezadovoljan nakon postavljene polemike, a statistika pokušaja sa distance otkriva koliko je bilo realno da Izraelci odnesu pobedu. 

Naime, u oči upada da je Makabi imao čak 16 promašenih šuteva za tri poena u drugom poluvremenu! Ovo je istakao i trener gostiju u svojoj izjavi za medije. 

- Videli smo dva potpuno različita poluvremena. Mi smo posle fenomenalnog prvog poluvremena imali očajno drugo u kom smo šutirali 0/16 za tri poena. Znali smo da se Partizan neće predati, očekivali smo da će da uzvrate u drugom poluvremenu, to je odličan tim sa mnogo kvalitetnih igrača - rekao je Kataš na konferenciji za medije.

Foto: Starsport

Džejms Naneli

Kada pogledamo brojke, Makabi je ekipa koja u proseku šutira 35 procenata za tri poena. Na ovom meču taj broj je opao na tek 27%. Čak i da je Makabi imao svojih ustaljenih 35 procenata, to bi verovatno bilo dovoljno tek da se utakmica uvede u neizvesnu završnicu. 

Ukoliko ovaj prosek primenimo na drugo poluvreme, onda je Makabi morao pogoditi makar 5 trojki prema procentima šuta. Iako su uzeli pet pokušaja više sa distance, Izraelci nisu imali nikakve šanse da svojim prosečnim šutom dođu do trijumfa, te bi im bio neophodno minimum četiri trojke u drugom poluvremenu kako bi mogli da se nadaju trijumfu. To bi ih dovelo na 40ak posto, što je značajno bolje nego inače.

Foto: Starsport

Kevin Panter

Statistika pokazuje da Makabi jeste imao ispod prosečan šut, ali da su hteli da nadigraju Partizan, morali bi imati natprosečnu igru i preciznost za svoje standarde.

Što se crno-belih tiče, njihov "snajper" jeste bila na višem nivou nego inače ove sezone. Ipak, da li je to sreća, ili samo znak da izanranici Željka Obradovića konačno imaju dobru selekciju šuta, kao prošle godine? Ne može se reći da su pokušaji sa distance u drugom delu igre bili nerezonski, čak se može i naglasiti da neki potpuno racionalni nisu ulazili u katastrofalnom prvom i drugom kvartalu. Šta nam to govori?

Nije sreća preokret Željka i ekipe, već povratak u pravu i prepoznatljivu formu, a Kataš i Izraelci nemaju na šta da se žale sem na propuštenu priliku.

BONUS VIDEO  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading