DENVER DEKLASIRAN U JUTI! Jokić BRUTALNOM igrom ušao u anale NBA lige!

Autor:

Sport

11.01.2024

06:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored poraza Denvera, ostaće upamćena Nikolina dostignuća.

DENVER DEKLASIRAN U JUTI! Jokić BRUTALNOM igrom ušao u anale NBA lige!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju Juta Džezu rezultatom 124:111.

Ekipu iz Kolorada predvodio je dvostruki MVP najjače lige na svetu, Nikola Jokić, sa 27 poena i 11 skokova, čemu je dodao šest asistencija.

U protivničkoj ekipi najistaknutiji je bio Džordan Klarkson sa 27 poena i devet asistencija, a pomogao mu je Lauri Markanen. Sjajni Finac ostvario je dabl-dabl učinak od 26 koševa i 12 skokova. 

Od početka je bilo jasno ko će viditi glavnu reč na duelu u Delta centru. Već u prvoj četvrtini, Džezeri su napravili 11 poena prednosti, a Jokić i ekipa nisu bili u stanju da odgovore na vanredni ofanzivni arsenal Jute. 

U drugom kvartalu prednost je samo nastavila da raste, tako da se na odmor otišlo sa neprijatnim rezultatom 71:53 za domaćina. 

Ipak, prvo poluvreme su obeležile neverovatne asistencije gorostasnog centra iz Srbije. Prvo je Nikola kao kvoterbek dobacio loptu svom saigraču Majklu Porteru Džunioru i omogućio mu da lako poentira. 

 

 

Potom je iz reketa poslao neočekivanu loptu u ugao terena gde je pronašao veterana Redžija Džeksona. Bivši igrač Detroita je lako iskoristio otvorenu trojku, koju mu je omogućio kapiten reprezentacije Srbije. 

 

 

Pored poteza za pamćenje, Nikola Jokić nije propustio da se još jednom upiše u istorijske knjige NBA lige. Somborac je  postao najmlađi igrač u istoriji sa 13 hiljada poena (do ove brojke je stigao u prvoj četvrtini), šest hiljada skokova i četiri hiljade asistencija u karijeri.

 

 

U drugo poluvreme se vezanim poenima Džona Kolinsa i Laurija Markanena. Tada je razlika bila +23 za Jutu, tako da je već u tom trenutku pitanje pobednika bilo odlučeno. 

Ostatak je bio samo odrađivanje posla, a Džezeri su i te kako znali da ga dovrše. Denver ni u četvrtom kvartalu nije uspevao da priđe rivalu, a za to se postarao sjajni Filipinac Džordan Klarkson. Njegova serija od devet poena zaredom je pokazala Nagetsima pravac za Kolorado. Na kraju su rezervisti uspeli da umanje razliku na konačnih 124:111.

Denver sada zauzima treću poziciju Zapadne konferencije, a njihov večerašnji protivnik nalazi se van plej-in mesta, zadržavajući 11. poziciju. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading