BAJERN ODUŠEVIO SRBE: Božićna poruka NA ĆIRILICI! (FOTO)

Autor:

Sport

07.01.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bavarci su ponovo pokazali da su gospodski klub.

BAJERN ODUŠEVIO SRBE: Božićna poruka NA ĆIRILICI! (FOTO)

Foto: Starsport

Vladimir Lučić

Danas je Božić, najradosniji praznik kod Hrišćana. Započinje ponoćnom ili jutarnjom liturgijom koja se služi u svim pravoslavnim crkvama i manastirima, a nakon nje se mogu pričestiti svi oni koji su postili Božićni post. Vernici koji se ne pričešćuju, mogu uzeti naforu. Na današnji dan ljudi se međusobno pozdravljaju rečima “Hristos se rodi”, a otpozdravljaju sa “Vaistinu se rodi”, a takav način pozdravljanja traje sve do Bogojavljenja, kada se koristi pozdrav “Bog se javi”, a otpozdravlja sa “Vaistinu se javi”.

Košarkaški klub Bajern Minhen u svojim redovima ima jednog Srbina i to kapitena Vladimira Lučića, a još jednom su pokazali koliko poštuju naš narod čestitkom za najradosniji praznik.

Svaki put kada su igrali protiv Crvene zvezde Meridianbet ili Partizana čelnici kluba iz Minhena oglašavali su se na ćirilici, a to su uradili i danas.

- SREĆAN BOŽIĆ - stoji u objavi Bajerna.

 

 

Bavarci su još jednom pokazali kakva su gospoda, a gostoprimstvo im je u našoj zemlji uvek uzvraćeno.

Što se rezultata u Evroligi tiče, ekipa Pabla Lasa nalazi se na 14. mestu sa skorom 8-11, identično kao i Crvena zvezda Meridianbet.

Bajern će u četvrtak dočekati Real Madrid u okviru 20. kola, a to če biti pravi košarkaški spektakl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading