NIJE DUGO BIO BEZ POSLA! Džikić imenovan za novog SELEKTORA!

Autor:

Sport

04.01.2024

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nekoliko sati posle rastanka sa Hapoelom iz Jerusalima.

NIJE DUGO BIO BEZ POSLA! Džikić imenovan za novog SELEKTORA!

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić se jutros zvanično rastao sa Hapoelom, a samo nekoliko sati kasnije dobio novi posao. Bivši trener Partizana i Budućnosti iz Podgorice imenovan je za novog selektora reprezentacije Gruzije!

Kako se u saopštenju tamošnjeg Saveza navodi, saradnja je dogovorena do jeseni 2025. godine.

To podrazumijeva da će Džikić predvoditi Gruziju tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, kvalifikacija za Eurobasket i kontinentalne smotre, ako do nje stigne.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić

Prema navodima gruzijskih medija, posle toga će se pregovarati oko eventualnom produžetka ugovora.

Prošle sezone je Džikić u Izraelu proglašen za trenera godine, pošto je sa Hapoelom osvojio nacionalni Kup i Liga kup, dok je u FIBA Ligi šampiona stigao do velikog finala.

Reprezentacija Gruzije će igrati kvalifikacioni turnir u Letoniji, gde se u grupi nalazi zajedno sa domaćinom i Filipinima, a u drugoj grupi su Brazil, Crna Gora i Kamerun.

Džikić je u dosadašnjoj karijeri predvodio Beovuk, Partizan, Olimpiju iz Ljubljane, Krku iz Novog Mesta, Lijetvus Ritas, podgoričku Budućnost i španski Estudijantes, a selektorsko iskustvo stekao je u sezoni 2014/2015. radeći na klupi Severne Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading