JOVIĆ "ZAKLJUČAO" KARIJA I PRUŽIO PARTIJU SEZONE: Da li će uprava Hita KONAČNO shvatiti o kakvom se igraču radi?!

Autor:

Sport

29.12.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ih ovo ne ubedi, ništa neće.

JOVIĆ "ZAKLJUČAO" KARIJA I PRUŽIO PARTIJU SEZONE: Da li će uprava Hita KONAČNO shvatiti o kakvom se igraču radi?!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jović

Sjajno izdanje na Svetskom prvenstvu u Manili dalo je naznake za uspon u karijeri Nikole Jovića. Očekivalo se da mladi košarkaš dobije veću ulogu u Majamiju, čak ga je i Erik Spolstra hvalio "na sva usta", ali mu iz nekog razloga nije davao previše šansi da se pokaže. Iako je dobijao minute "na kašičicu", Jović je svaku priliku iskoristio maksimalno, a sinoć je još jednom pokazao da uprava Hita pravi grešku time što ga ne pušta više da igra, pošto je u pobedi nad Golden Stejtom imao učinak od 11 poena i po tri skoka i asistencije. Trud, rad i marljivost ne izostaju kod mladog igrača.

- Želim da igram, znam da je ovo proces učenja, moram da verujem tom putu, trenerima i svima u organizaciji, istakao je Jović posle dobrog izdanja.

Nema dileme da je odlično iskoristio ukazani prostor u susretu sa Vorirosima i pokazao treneru da na njega može da se osloni.

- Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača i mi mlađi smo morali da se istaknemo. Prilika se ukazala, osetio sam da trener veruje u mene, kao i saigrači. I to je to. Najvažnije je da smo pobedili, onda i ja osećam da sam obavio posao, nastavio je bivši igrač Mege.

A kako jedan od najboljih stručnjaka u najjačoj ligi sveta objašnjava zašto Jovića najčešće nema u timu ove sezone?

- U timu se mnogo toga menja, tako i različiti momci iskoče. Želite da se oni osećaju kao da mogu doprinesu pobedama, da budu uključeni, da uče kako da pomognu. Veliki talenat u ovoj ligi je naučiti kako se pobeđuje, a posle počneš da shvataš i šta je kontinuitet. Trojici mladih igrača, Ar Džeju, Kejnu i Niku, nije lako. Često prođu nedelje da oni ne igraju. Ali, moraju da ostanu spremni, usput i da napreduju. Na kraju i da se ustale u ovoj ligi. rekao je Spolstra.

Tvrdi da Majami i dalje veruje u mladog srpskog košarkaša.

- Niko je postao mnogo bolji iz senke. Ima tek 20 godina i njegov trener je video koliko je napredovao. Tako da, ako ne igra, to ne znači da smo digli ruke od njega. Razvijamo ga. Neki momenti u Razvojnoj ligi su bili veoma važni za njega. Čak i trenuci kada je gubio, pa se naljutio zbog toga i probao da shvati kako da sledeći put pobedi. Imao je sjajne, ali i teške trenutke. Sve je to deo razvoja. Jović je sada spreman kada nam je potreban. U drugoj i poslednjoj četvrtini nam je dao sjajne minute, zaključio je šef struke Majami Hita.

Nadamo se da će dobra partija protiv Voriorsa biti prekretnica sezone za mladog talenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading