NOVI IZAZOV ZA DŽIKIĆA! Bivši trener Partizana postaje selektor OVE države?!

Autor:

Sport

29.12.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci su mu nedavno postavili ultimatum.

NOVI IZAZOV ZA DŽIKIĆA! Bivši trener Partizana postaje selektor OVE države?!

Foto: Starsport

Aleksandar Džikić je bio i ostao prvi pik za mesto selektora Gruzije, koju naredne godine očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Pre nešto više od dvadesetak dana objavljeno je da čelnici Gruzije žele Džikića, ali da se Hapoel iz Jerusalima protivi da Džikić istovremeno bude trener kluba, sa kojim niže uspehe i državnog tima.

Po svemu sudeći, situacija se promenila, pa sada izraelski mediji trvde da je dogovor jako blizu, da će Džikić voditi Gruziju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, koji se igra u Letoniji.

 

 

Gruzija je u grupi sa Letonijom i Filipinima, a u drugoj grupi su Crna Gora, Brazil i Kamerun. Dve selekcije će izboriti plasman u polufinale, a pobednik turnira mesto u Parizu.

Podsećanja radi, Džikić je sa Hapoel Jerusalimom osvojio trofej u Kupu i Siperkupu Izraela, igrao je finale FIBA Lige šampiona, a ove sezone je već izborio plasman u TOP 16 fazu.

Nedavno je, posle meča Hapoela, bivši trener Partizana odbio da se vrati u Izrael, pominjali su se bezbednosni razlozi, ali ipak čini se da je srpski stručnjak prelomio i da ga uskoro možemo gledati u selektorskoj ulozi.

Ostaje samo pitanje da li će ostati i na klupi izraelskog kluba?

Inače, Džikić je u dosadašnjoj karijeri predvodio Beovuk, Partizan, Olimpiju iz Ljubljane, Krku, Lijetvus Ritas, Budućnost i španski Estudijantes, a selektorsko iskustvo stekao je u sezoni 2014/2015. radeći na klupi Severne Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading