MEČ ZA PAMĆENJE: Jokić i Bogdan odmarali, ali je zato treći Srbin RAZBUCAO protivnika! Stao je na korak od rekorda franšize!

Autor: P. Z.

Sport

28.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakularna utakmica u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država.

MEČ ZA PAMĆENJE: Jokić i Bogdan odmarali, ali je zato treći Srbin RAZBUCAO protivnika! Stao je na korak od rekorda franšize!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Košarkaši Toronto Reptorsa, koje sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković, ubedljivo su u gostima savladali Vašington Vizardse rezultatom 132:102.

Upravo srpski stručnjak, u koga su sve kod nas oči bile uprte ove noći zbog toga što na parket nisu izlazili Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, je posle meča priznao da je njegov tim materijalizovao činjenicu da je odmorniji ušao u meč.

Uhvatili smo ih u uzastopnim mečevima. Iskoristili smo priliku protiv njih. Ovo bi trebalo da bude dobra polazna tačka u ovoj seriji gostovanja - rekao je Rajaković, kome slede gostovanja najboljoj ekipi lige (Boston Seltiksima), a zatim i najgoroj (Detroit Pistonsima).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Darko Rajaković

Koliko su Reptorsi bili dominantni u Vašingtonu ilustruje i statistički podatak da su sa 43 asistencije stali na samo jednu od rekorda franšize.

U pobedničkoj ekipi je prednjačio Ou Dži Anunobi sa 26 poena, a pratili su ga Paskal Sijakam sa 22 i Skoti Barns sa 20.

Na drugoj strani su najefikasniji bili Kajl Kuzma i Džordan Pul sa po svega 14 koševa.

Oklahoma siti Tander je kod kuće pobedila Njujork Nikse sa 129:120, a taj kompletan meč su sa klupe ispratili Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Isti učinak kao i njih dvojica imao je Boban Marjanović u porazu Hjuston Roketsa na svom parketu od Finiks Sansa rezultatom 129:113. Na tom meču je odličan bio Kevin Durent, koji je ostvario tripl-dabl sa 27 poena, 16 asistencija i 10 skokova.

Luka Dončić je imao još jedno sjajno košgetersko veče, pošto je u porazu Dalas Maveriksa od Klivlend Kavalirsa (110:113) ubacio 39 poena.

U noći između srede i četvrtka odigrano je šest utakmica, a u nastavku pogledajte sve rezultate:

Orlando - Filadelfija 112:92

Vašington - Toronto 102:132

Bruklin - Milvoki 122:144

Hjuston - Finiks 113:129

Oklahoma - Njujork 129:120

Dalas - Klivlend 110:113

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading