DA LI JE OVO PEŠIĆEVA PORUKA JOKIĆU?! ZA*EBI PRIČU! Svoje go*no mora da se POJEDE!

Autor:

Sport

27.12.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava u Karijevom stilu.

DA LI JE OVO PEŠIĆEVA PORUKA JOKIĆU?! ZA*EBI PRIČU! Svoje go*no mora da se POJEDE!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je govorio u beogradskom Centru za kulturu "Vlada Divljan" pred okupljenim mladim fudbalskim trenerima.

Kad Piksi zove, mora da se dođe! Iz jednostavnog razloga, FIFA termin ne ostavlja prostor klubovima da kalkulišu, zadržavaju igrače, traže izgovore. I da je povređen, Dušan Tadić na primer, posle poziva selektora mora da dođe u kamp, pristane na pregled, dobije i izveštaj domaćeg doktora - rekao je selektor o fudbalu i zatim se nadovezao na stanje u košarci.


- U košarci je slika drugačija, klupski manevar mnogo je veći. Mnogi od njih koriste pravo da stopiraju košarkaše. Postoji još jedna bitna stavka – novac. Nema premija, samo od države i to posle medalja, dodao je Pešić.
Republika

Foto: FSS

Svetislav Pešić i Dragan Stojković

On je govorio i o faktoru koristi i motivacije na nivou igrača, a tom prilikom je rekao da, ukoliko neko nema entutijazma i strasti, može da se "mane" reprezentacije.

- Korist je praktična – igraš zajedno i takmičiš se sa najboljima. Isti takvi su i protiv tebe! Eto razloga da kroz strast i entuzijazam napravite iskorak napred. Bez te dve stavke, zaje*i priču! Traži drugi posao! Svoje go*no mora da se pojede. Barem ponekad, ne svaki dan, rekao je popularni Kari.

Na kraju, selektor se fokusirao na Srbiju i takmičarski duh - kako reprezentativaca, tako i navijača.

- Srbi umeju da se puvaju. Imamo talenat i često pobeđujemo, zato što znamo cilj. Gledao sam skoro dva snimka iz dečijih dana, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Nole govori o osvajanju sveta, vrhu planete, Rafa o uživanju u tenisu kao primarnim ciljevima karijere. Eto razlike i škole za nas – cilj je mnogo bitan. Grci su Rehagelu, posle osvajanja Evrope, zamerili da ne igra moderno. A, stari nemački lisac, imao je jasan odgovor – moderan fudbal je pobeda! Nema tu razglabanja - zaključio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading