JOKIĆEV REKORD KARIJERE! Nikola nijednom nije PROMAŠIO! Alal vera, majstore!

Autor: M. M.

Sport

25.12.2023

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver bolji od Golden Stejta (120:114).

JOKIĆEV REKORD KARIJERE! Nikola nijednom nije PROMAŠIO! Alal vera, majstore!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski centar Nikola Jokić je u meču sa Golden Stejtom (120:114) ukupno 18 puta stao na liniju za slobodna bacanja, i isto toliko puta pogodio. Popularni "džoker" u NBA karijeri na jednoj utakmici nikada nije postigao toliko poena sa penala, pa mu je večerašnje dostignuće rekord karijere.

Srbin je u 22. pobedi Denver Nagetsa imao je 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, a postao je i prvi igrač još od Trejsija Mekgrejdija 2002. sa 18 poena sa linije penala u mečevima za Božić.

Što se same utakmice tiče, u "Bol areni" u duelu poslednja dva šampionska tima na katolički Božić viđena je sjajna košarka.

Lideri timova, Nikola Jokić i Stef Kari, odigrali su za svoje standarde utakmicu ispod proseka. Nikola je imao skroman učinak u prvom poluvremenu, ali je u nastavku zaigrao puno bolje i odveo svoj tim ka pobedi. Pre svega je blistao u asistencijama, dok je poene uglavnom skupljao uglavnom sa linije za slobodna bacanja.

Džamal Mari bio je najefikasniji pojedinac meča sa 28 poena, a osim Jokića odlične role imali su i Majk Porter sa 19, te Koldvel Poup sa 16 poena.

S druge strane Endru Vigins predvodio je gostujuću ekipusa 22 poena, Stef Kari dodao je 18 uz nešto slabije procente šuta za tri poena (3/11) dok je Dario Šarić imao 14 poena.

Nagetsi su slavili u u šestom uzastopnom duelu sa Voriorsima. Uz to, aktuelni NBA šampioni produžili su niz nepobedivosti na pet mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading