LJUBIMAC DELIJA ODIGRAO MEČ KARIJERE U EVROLIGI! Hvalio Tedosića, pa OTKRIO šta mu je Sferopulos REKAO!

Autor:

Sport

22.12.2023

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet upisala je važnu pobedu protiv Makabija u 16. kolu Evrolige.

LJUBIMAC DELIJA ODIGRAO MEČ KARIJERE U EVROLIGI! Hvalio Tedosića, pa OTKRIO šta mu je Sferopulos REKAO!

Foto: Starsport

Sjajan utisak ostavio je i Džoel Bolomboj, koji je sa 22 poena bio uz rame najboljem pojedincu meča Milošu Teodosiću:

- Zaista smo srećni zbog pobede i zadovoljni kako smo odigrali, svako od nas pojedinačno. Osećam da smo večeras svi bili spremni za meč od samog početka. Lepo je videti na šta smo sposobni kada igramo kako treba čitavih četrdeset minuta, gde smo obično imali problema. Igrali smo veoma agresivno u odbrani i igrali smo jako dobro u napadu celu utakmicu - rekao je Bolomboj.

Otkako je Janis Sferopulos preuzeo tim, bivši igrač Olimpijakosa se najbolje aklimatizovao na zamisli novog trenera.

- Važnije je to što smo ostvarili pobedu. Hvala mojim saigračima. Nisam bek, pa moraju da mi dodaju loptu. Svaka im čast. Otkrili su da mi stvari idu. Oosećao sam se dobro na terenu, bio sam agresivan, pogodio par šuteva…

Foto: Starsport

Džoel Bolomboj pored Vejda Boldvina

Pobeda protiv Makabija bila je prva koju su igrači Zvezde Meridianbet ostvarili na gostujućem terenu, ako se nekadašnji Pionir može tako nazvati.

- U gostima je sledeći put kada budemo igrali protiv Panatinaikosa, a zatim Fenera. Da, zanimljivo gostovanje za nas. Iako je ovo naš domaći teren zato što ovde puno treniramo, ali mislim da je glavna stvar samo zamah, na konto ove pobede treba da gradimo kontinuitet za naredne mečeve.

Najzaslužniji za pobedu bio je Miloš Teodosić sa 27 poena i nestvarnih 14 asistencija, čime je izjednačio lični rekord u Evroligi.

- On sve na terenu čini mnogo boljim, a neke stvari koje radi deluju lake na terenu, nekad pomislite da nema šanse da lopta prođe, a on nađe način da to dodavanje ostvari. On je neverovatan dodavač. Ponekad previše dodaje zaista je lepo videti kako je upisao četrnaest asistencija - kaže Bolomboj o Teu.

Po mnogima, centar Zvezde Meridianbet igra najbolju evroligašku sezonu u karijeri.

- Da, definitivno bih rekao da je ovo moja najbolja sezona na individualnom planu. Vraćajući se u svoje CSKA dane, pa čak i u Olimpijakosu, svoju ulogu sam obavljao u šampionskom timu. Moja uloga je bila drugačija. Dešavalo se da u tom periodu igram sedam minuta po meču. Ponekad nisam igrao, ponekad sam igrao 20 minuta i mislim da sam iz godine u godinu samo to stvarao i ustalio se da budem konstantan - napominje Bolomboj i dodaje:

- To je bio slučaj do ove godine, izgledalo je kao da je moja uloga bila između petnaest i dvadeset minuta, ulazim i obavljam posao. Trener i ja smo razgovarali kada je prvi put došao i rekao je da mi puno veruje i da se oslanja na mene, da sam veliki deo ovog tima, tako da samo pokušavam da izađem i budem agresivan jer mi je defanziva nekako prirodna. Uvek ću biti odbrambeno pristuan, ali mislim da moram da ostanem agresivan u napadu, da i dalje imam to samopouzdanje - istakao je Džoel Bolomboj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading