SINOĆ OBOREN REKORD ADMIRALBET ABA LIGE: Čak DEVET puta na meču je "lupio bananu"!

Autor:

Sport

17.12.2023

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno ostvarenje za hrvatskog košarkaša.

SINOĆ OBOREN REKORD ADMIRALBET ABA LIGE: Čak DEVET puta na meču je "lupio bananu"!

Foto: printskrin/vikipedia

Cedevita Olimpija je sinoć u okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige na svom parketu savladala Krku rezultatom 91:79. Ipak, ovaj meč će ostati upamćen po jednom drugom podatku.

Naime, košarkaš tima iz Ljubljane Karlo Matković je na ovom meču ostvario čak devet blokada i tako oborio lični, ali i mnogo veći rekord regionalne lige kada je u pitanju broj "rampi" po meču.

 

 

Matković je oborio rekord još sedam minuta pre kraja duela kada je upisao svoju osmu blokadu na susretu.

Pre njega, ovaj rekord je bio u vlasništvu Šona Džejmsa, Zorana Nikolića, Uroša Lukovića, Smiljana Paviča i Slavka Vraneša, koji su imali po sedam blokada, što znači da im je Matković "pobegao" za čak dve. Zaista izvrsno ostvarenje za hrvatskog košarkaša i teško da će neko ovaj uspeh dostići u bližoj budućnosti.

Posle godinu dana provedenih u OKK Beogradu i dve u Megi na pozajmicama, Karlo Matković se 2022. godine vratio u Cedevita Olimpiju odakle je tri godine ranije došao u Beograd. Ranije te godine izabran je na NBA draftu, te je odigrao i Letnju ligu u dresu Pelikansa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading