ČOVIĆ OTKRIO KOLIKI JE BUDŽET ZVEZDE MERIDIANBET! Ne znam na koji način su komšije platile porez!

Autor: M. M.

Sport

16.12.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik crveno-belih o brojnim temema...

ČOVIĆ OTKRIO KOLIKI JE BUDŽET ZVEZDE MERIDIANBET! Ne znam na koji način su komšije platile porez!

Foto: Starsport

Nebojša Čović

Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda Meridianbet, govorio je o budžetu crveno-belih, najvećem rivalu Partizanu i brojnim drugim temama.

Prvi čovek tima s Kališa gostovao je na TV Prva samo nakon nakon Ostoje Mijailovića, predsednika crno-belih, koji je takođe otkrio s kolikim budžetom klub raspolaže.

- Nisam znao da je bio - rekao je Čović na početku razgovora, a potom se osvrnuo na klupske finansije:

- Budžet Crvene zvezde je negde oko 15 miliona, odnosno tačno 15.770.062 evra, oko 15.800.000. Troškovi za igrače ne smeju da pređu 65 posto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 miliona evra, odnosno tačno 10.192.738 evra. To je budžet Crvene zvezde za sezonu 2023/24. Naravno, budžet je živa stvar, može se pomerati zavisno od odlazaka ili dolaska nekog novog igrača, ali mi moramo da poštujemo finansijski fer-plej. Očekujemo da će i drugi poštovati. 

Mijailović je juče otkrio da je Partizanov budžet ove sezone 20 miliona evra. 

- Mi smo bili pod merama prošle godine, kada su naše komšije bile enormno angažovane da spreče igranje Kampaca. Biće interesantno da vidimo kako će ta komisija da komentariše neke druge budžete, evo na primer od naših komšija, kada duguju držvi 585 miliona dinara za porez. Kako? Nisam ja došao da ja pričam šta je on rekao. To me ne interesuje, nebitan je potpuno - naglasio je Nebojša Čović i nastavio o Partizanovom poreskom dugu.

- Ne znam na koji način su platili, ali taj poreski konsolidovani bilans iznosi 585 miliona dinara, ili negde oko 5 miliona evra, a kod nas je dug negde oko 860.000 evra. Mi smo od prvog do 13. decembra uplatili za porez 150.787.902 dinbara, nastavićemo to i u ponedeljak i mislim da ćemo u narednih mesec ili dva izmiriti naše obaveze. Svako neka gleda svoja posla, ali nemojte da pričamo neistine. Ako ste prodali karte za 8 miliona evra, a nama je projekcija oko 5 miliona evra za karte, na to morate da platite 10 posto poraza, što ja ne vidim da je urađeno. Nemojte da širimo neistine i laži.

Zatim je podsetio i na broj osvojenih trofeja, ali od 2011. godine, ne pre toga.

- Pravi se narativ da je Zvezda neuspešna, a Partizan uspešan. Na taj način se pokušava ući u glavu ljudima. Ovo što vam kažem to su tačni podaci koji treba da budu javno dostupni. Mislim da smo jedan od najtranspetnijih klubova na ovim prostorima i od 2011. najiuspešniji sa 22 osvojena trofeja na ovim prostorima. Tako da mi nije jasno kada neki govore da su imali spektakularnu prošlu sezonu. U toj spektakularnoj sezoni osvojiše jedan trofej, a mi dva. Šta je merljivo u sportu? Pa, broj trofeja - ističe Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Ja

16.12.2023 12:10

No adan covič,samo je on u pravu,svi ostali su lopovidmetao mu Vujošević,pa sad Mijailović pa čak i Obradović,jadovan

Kosta

16.12.2023 15:26

Gospodin Covic neka gleda u u svoj FMP sa ustupljenim imenom. KK Partizan ne bi trebalo da pominje. Jer FMP, a ni ranije Zvezda dok je postojala, nisu mogli a ne mogu ni sada ni nikada da dostignu nivo Partizana. Brukaju se po Evropi, FMP preuzeo ime ugasene Zvezde, trajalo je dok je trajalo, vise ne moze. Nazad u Zeleznik, Lajkovac, Jakopsfeld, gde god, neka se ostavi Partizana.

Sir Oliver

16.12.2023 19:09

Kad gmizavci ponavljaju pricu o moralu,lopovi o postenju,da li je blizu smak sveta? Ludnica zatvorenog tipa,vapi za ovakvima,dojadio je svima.