PARTIZAN NIJE ZABORAVIO HARISA BRKIĆA! Emotivna poruka iz Humske pred derbi protiv Budućnosti!

Autor:

Sport

16.12.2023

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni košarkaš ubijen pre 23 godine.

PARTIZAN NIJE ZABORAVIO HARISA BRKIĆA! Emotivna poruka iz Humske pred derbi protiv Budućnosti!

Foto: youtube.com/krkipfc

Navršilo se 23 godine od tragičnog ubistva Harisa Brkića, proslavljenog košarkaša Partizana i podgoričke Budućnosti (TV Arena sport 2, 21.00).

Tim povodom oglasio se i klub iz Humske, koji nije zaboravio 15. decembar 2000. godine, kada je posle jednog treninga u "sačekuši" ubijen legendarni as i izvođač najboljeg dvokoraka u istoriji košarke na ovim prostorima.

Saopštenje regionalnog šampiona prenosimo u celosti:

 

 

- Otišao si prerano, uspomene čuvamo! Tog dvanaestog decembra 2000. godine, Haris je ranije izašao sa treninga i prišao svom automobilu, tamo ga je sačekao nepoznati napadač koji je pucao u dvadesetšestogodišnjeg košarkaša i naneo mu rane od kojih je preminuo tri dana kasnije.

Dvadeset i tri godine kasnije, legenda o igraču koji je imao najbolji dvokorak, kapitenu i prijatelju, živi i živeće večno.

Harisovi prijatelji, Rajko Toroman, Dragan Todorić, Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Milenko Topić, Vladimir Jovanović, Žarko Stijović, Nada Sretenović, Jadranko Nikolić Loki i drugi su danas izašli na Centralno groblje i održali pomen svog nikada zaboravljenom drugu.

Sa svega 26 godina, Haris Brkić je odigrao ukupno 294 zvanične utakmice i postigao je 3.740 poena za Partizan. Od povratka u crno-beli dres, Haris je odigrao još samo tri zvanične utakmice pre nego što nas je zauvek napustio.

Prve košarkaške korake, Brkić je napravio u sarajevskoj Bosni sa deset godina. U Partizan je došao 1992. godine. Nakon pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih. Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za tim iz Humske, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/98, sa Partizanom je nastupao na fajnal foru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan.

KK Partizan će jedan segment tokom utakmice protiv Budućnosti u subotu, posvetiti Harisu Brkiću - stoji u poruci Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading