OLIMPIJAKOS PORAŽEN U PIREJU: Jović FANTASTIČAN; Petrušev debitovao!

Autor:

Sport

15.12.2023

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olimpijakos doživeo težak poraz kod kuće, a na meču su učestvovala tri reprezentativca Srbije.

OLIMPIJAKOS PORAŽEN U PIREJU: Jović FANTASTIČAN; Petrušev debitovao!

Foto: Starsport

Košarkaši Olimpijakosa poraženi su na svom terenu od ekipe Valensije u okviru 14. kola Evrolige rezultatom 56:63 . Izabranici Jorgosa Barcokasa  nisu bili u stanju da sustignu prednost koju je španski tim napravio u drugoj četvrtini te su zabeležili sedmi poraz.

Prva četvrtina je bila rezultatska klackalica. Nizali su se koševi na obe strane, a Valensiju je predvodio srpski reprezentativac Stefan Jović. Bivši plejmejker Crvene zvezde Meridianbet igrao je fantastično čitav duel i nosio je svoju ekipu ka pobedi. 

Republika

Foto: Euroleague.net

Stefan Jović u dresu Valensije

U drugoj četvrtini se Valensija odvojila i uspela da napravi razliku od 10 poena. Vodili su Španci do samog kraja i zasluženo odneli trijumf sa gostovanja. 

Pokušavali su crveno-beli iz Pireja da se vrate u meč. Na samom završetku četvrte četvrtine su čak i prišli na samo tri poena. Ipak, koševima Krisa Džonsa i Viktora Klavera, Valensija je uspela da sačuva prednost i "ukrade" brejk u Atini. 

Pomenuti Stefan Jović je odigrao odličnu partiju sa 12 poena za 16 minuta igre. Tome je dodao i četiri skoka, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu. 

Debi za Olimpijakos je napravio srpski reprezentativac Filip Petrušev. Na terenu je proveo osam minuta bez poenterskog učinka. Za Grke je takođe nastupao i Nikola Milutinov koji je za 13. minuta postigao šest poena. 

Valensija je sada prestigla Olimpijakos na tabeli Evrolige i leži na visokom šestom mestu. "Slepi miševi" imaju učinak od osam pobeda i šest poraza. Sa druge strane, večerašnji protivnik španske ekipe pao je na deseto mesto na tabeli i izjednačio se sa timovima van plej of zone kao što su Fenerbahče i Efes. Olimpijakos ima skor od sedam pobeda u 14 utakmica.  

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading