AKO NAĐEMO DOBROG IGRAČA, ANGAŽOVAĆEMO GA: Sferopulos posle pobede nad Albom o pojačanjima!

Autor:

Sport

14.12.2023

21:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna utakmica za crveno-bele

AKO NAĐEMO DOBROG IGRAČA, ANGAŽOVAĆEMO GA: Sferopulos posle pobede nad Albom o pojačanjima!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su konačno uspeli da prekinu crni niz protiv Albe i tako savladaju ekipu iz Berlina na domaćem terenu ubedljivim rezultatom 85:71.

Predvodili su domaći tim izvrsni Gedraitis i Nedović koji su bili konstantni tokom celog susreta i meč završili sa 19, odnosno 20 poena. U redovima Albe istakli su se Olinde sa 13, odnosno Timan sa 12 poena.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos bio je zadovoljan izlaganjem svojih igrača.

- Pobeda je bila imperativ, a nije lako dobiti utakmicu koja mora da se dobije. Zadovoljan sam kako smo se izborili sa pritiskom i sa rivalom. Kontrolisali smo dešavanja tokom čitavog meča, odbrana je bila na željenom nivou, a iz odbrane smo crpeli samopouzdanje za igru u napadu. Ponavljam, dobili smo utakmicu koja je nosila prefiks biti ili ne biti, a sada se okrećemo novim iskušenjima u oba takmičenja, naglasio je Janis Sferopulos, pa nastavio:

- Kad smo otišli u svlačionicu pričali smo o tome šta treba da popravimo da bismo igrali bolje. Verujem da kad se uđe u meč, igrači su nervozni. Ali kasnije, kada se opuste, ulaze u košarkaški ritam i igraju onako kako treba - dodao je Sferopulos.

Republika

Foto: Starsport

Borba Mitrovića

 

Medije je zanimalo da li će Hanga biti spreman za sledeći evroligaški duel.

- Ne znamo još uvek da li će Hanga igrati protiv Real Madrida. Nadamo se da će moći, ali i dalje ne znamo. Za sada je plan da bude spreman - izjavio je trener crveno-belih, a potom se osvrnuo na činjenicu da je po prvi put imao ovoliko igrača na raspolaganju:

- Nije i dalje ceo roster tu, zato što Ilić ima malih problema sa povredom, kao i Kuzmić (haha). Ali, zadovoljan, sam sve u svemu i nadam se da ću sledeće nedelje imati sve igrače na raspolaganju, zadovoljan je bio Grk.

Za kraj je prokomentarisao i predstojeći prelazni rok.

- Gledajte, hoću da kažem da stručni štab, predsednik i ja radimo sve za klub. Ako nađemo igrača koji će nam odgovarati, naravno da ćemo ga angažovati, ali, ispod toga nećemo da idemo - završio je šef stručnog štaba Crvene zvezde Meridianbet.

Crveno-beli su sada na skoru od pet pobeda i devet poraza, dok je Alba "zakucana" za dno tabele i ovo joj je 12. poraz ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading