EVROLIGAŠKI ŠOK! Fenerbahče SMENIO Dimitrisa Itudisa!

Autor:

Sport

13.12.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki trener nije opravdao ambicije rukovodstva.

EVROLIGAŠKI ŠOK! Fenerbahče SMENIO Dimitrisa Itudisa!

Foto: Starsport

Dimitris Itudis

Dimitris Itudis otpušten je sa mesta trenera Fenerbahčea, prenosi grčki portal SDNA!

Doskorašnji selektor Grčke, koji se sa Helenima rastao u septembru, sada je neuspešno završio misiju i u Istanbulu, iako je sa bivšim šampionom Evrope imao ugovor do 2025. godine.

On je stigao Fener tokom leta prošle godine, kada je potpisao trogodišnji ugovor. Doveo je ekipu do plej-ofa Evrolige 2023, ali je poražen od Olimpijakosa u seriji od pet utakmica, dok je takođe i u toj sezoni ostao bez ijednog trofeja.

Popularni "kanarinci" ove sezone ne blistaju u Evroligi, pošto su na negativnom skoru 6-7 i trenutno dele 11. mesto na tabeli, uz šest vezanih poraza na gostovanjima.

Fenerbahče je u ponedeljak poražen u turskom derbiju protiv Efesa koji je uništen povredama, pa je to bila kap koja prelila čašu. Istanbulski veikan trenutno drži drugo mesto u domaćem terenu sa 8 pobeda i 3 poraza.

Podsetimo, dosadašnji šef tima iz Istanbula je dvostruki šampion Evrolige sa CSKA iz Moskve 2016. i 2019. godine.

Kao prvi pik da nasledi Itudisa na klupi Fenera je Andrea Trinkijeri, nekadašnji trener Partizana, koji je po odlasku iz Humske radio tri sezone u minhenskom Bajernu, ali ga je početkom ove nasledio Pablo Laso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading