SMANJENJE PLATE ZBOG SELIDBE U BEOGRAD: Makabi se odlučio za radikalan potez! Razlog je "viša sila"!

Autor: M. M.

Sport

12.12.2023

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregovori u toku...

SMANJENJE PLATE ZBOG SELIDBE U BEOGRAD: Makabi se odlučio za radikalan potez! Razlog je "viša sila"!

Foto: Evroliga

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva za deset posto će smanjiti plate svojim igračima kako bi nadoknadio gubitak koji je nastao zbog neigranja utakmica na domaćem terenu i selidbe u Beograd, objavio je izraelski portal "Walla Sport".

Slavni izraelski klub je zbog sukoba vojske sa Hamasom morao da se preseli u glavni grad Srbije, gde već više od dva meseca igra domaće susrete Evrolige. Mesto odigravanja je beogradska hala Pionir, a trenutno traju pregovori čelnika Makabija i elitnog takmičenja o pomenutom smanjenju plata.

Jasno je da je zbog selidbe Makabi pretrpeo velike finansijske gubitke, troškovi kluba narasli su za ogromnih 70 posto, ali ovakav potez se sigurno neće dopasti košarkašima. Ali, oni neće imati pravo glasa jer u njihovim ugovorima postoji klauzula "više sile", koja ima utemeljenje u Okvirnom sporazumu Evrolige.

Ta klauzula može da se iskoristi kada postane delimično ili potpuno neizvodljivo ispunjavanje ugovornih obaveza, a iz razloga koji su van kontrole samog kluba ili igrača. Kao mogući razlozi za aktiviranje ove klauzule navode se pandemija, vladine mere i druge značajne intervencije.

"Ponos Izraela", kako glasi nadimak ovog trofejnog kluba iz Tel Aviva, u aktuelnoj sezoni Evrolige ima bilans od sedam pobeda i šest poraza, što ga drži na poziciji broj devet na tabeli elitnog takmičenja.

Makabi upravo u Beogradu u četvrtak od 20.05 dočekuje Efes u 14. kolu Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading