DUŠKOVA BASKONIJA NASTAVILA U ISTOM RITMU I NAKON ZVEZDE: Raspoloženi Marinković ih predvodio do nove pobede!

Autor:

Sport

10.12.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preporodio je tim crnogorski stručnjak

DUŠKOVA BASKONIJA NASTAVILA U ISTOM RITMU I NAKON ZVEZDE: Raspoloženi Marinković ih predvodio do nove pobede!

Foto: Starsport

Vanja Marinković

Baskonija je u okviru 13. kola španske ACB lige dočekala ekipu Tenerifa i slavila na krilima Vanje Marinkovića sa 104:100.

Srpski reprezentativac odigrao je izuzetan duel upisavši 25 poena i četiri skoka u dvorani "Fernando Buesa". Bivši igrač Partizana je šutirao izuzetnih 64% iz igre, uz pet od osam pogođenih trojki i četiri od šest pogođenih šuteva za dva. NBA meču u Baskiji na prethodile su i partije Čime Monekea, odnosno Markusa Hauarda koji su postigli po 22 poena.

Domaći tim je otišao na pauzu sa minusom u odnosu na goste, ali je u drugom poluvremenu, predvođen pomenutom trojicom igrača koji su namestili "nišanske sprave", preokrenuo meč u svoju korist.

Republika

Foto: printscreen Euroleague

Čima Moneke

U redovima Tenerifa istakao se Haime Fernandez koji je zabeležio 27 poena, ali nije bila dovoljna njegova odlična partija da tim sa ostrva dođe do pobede.

Neverovatnu košarku igra Baskonija od dolaska Duška Ivanovića na klupu. U Evroligi su pre nekoliko dana savladali Crvenu zvezdu Meridianbet i tako nastavili strašan niz uspešnih rezultata od dolaska crnogorskog stručnjaka, pošto od tada imaju sedam pobeda i samo jedan poraz u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Ovo je Baskoniji sedma pobeda u domaćem šampionatu i sada se nalaze na poziciji pod istim rednim brojem, dok su Tenerife pozicionirane četiri mesta niže, ali sa samo jednim neuspehom više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading