MISLIM DA IMAMO VEĆU ENERGIJU OD NJIH, DUŠKO JE UNEO DISCIPLINU: Marinković pred duel sa Zvezdom Meridianbet

Autor:

Sport

08.12.2023

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ističe da očekuje Zvezdinu reakciju nakon poraza

MISLIM DA IMAMO VEĆU ENERGIJU OD NJIH, DUŠKO JE UNEO DISCIPLINU: Marinković pred duel sa Zvezdom Meridianbet

Foto: FIBA

Vanja Marinković

Igrač Baskonije i srpski reprezentativaca Vanja Marinković govorio je pred meč sa Crvenom zvezdom Meridianbet koji će se odigrati večeras u Vitoriji od 20 časova i 30 minuta.

- U dobrom smo ritmu što se tiče mečeva u Evroligi i igramo kod kuće posle velike pobede protiv Fenerbahčea. Očekujemo reakciju Zvezde Meridianbet posle poraza od Valensije, tako da sam siguran da će biti dobra utakmica, počeo je Marinković.

Baskonija od dolaska Duška Ivanovića na klupu ima šest pobeda na sedam mečeva u Evroligi. Vanja je govorio o "tajni" crnogorskog stručnjaka.

- Svakako da je nama možda malo lakše jer su neki već igrali sa Duškom i on je vrlo dobro znao gde dolazi. Znao je šta treba da uradi sa nama koji smo bili ovde. Mislim da nam je uneo disciplinu koju nismo imali ranije, nastavio je srpski reprezentativac.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ivanović na klupi Baskonije

 

Utisak je da je igra Baskonije uvek slična, nebitno ko je trener.

- Da, jeste... mislim da je to počelo od prošle godine, to insistiranje na bržem napadu i što čvršća odbrana. Mislim da je to sve vreme sa nama, a pogotovo sada dolazi do izražaja sa Duškom koji je poznat po tome što voli čvrstu odbranu, rekao je Vanja.

Dotakao se i prednosti Baskonije u odnosu na beogradski tim.

- U dobrom smo ritmu, fali nam Kostelo, tako da smo tu možda oslabljeni, mada i pored njega imamo Kocara i Diopa. Ali, sve u svemu, mislim da je naša prednost što igramo kući i što smo vezali te pobede od Duškovog dolaska. Mislim da smo mlađa ekipa i sa većom energijom od njih, dodao je bek tima iz Vitorije.

Za kraj je dao mišljenje o tome da li je ovo jedini španski grad u kome je košarka popularnija od fudbala.

- Daleko. Imamo i fudbalski tim, ali mislim da je košarka baš jako popularna. Grad je mali, ali je hala, koja je pozamašna, redovno popunjena i to dovoljno govori o podršci, istakao je za Sportklub Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading