PROMENJIVO VEČE ZA SRBE U NBA! Bogdanovo poluvreme za PAMĆENJE! Micić i Pokuševski sa klupe gledali DRAMU! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.12.2023

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante poraženi su od Filadelfije rezultatom 114:125.

PROMENJIVO VEČE ZA SRBE U NBA! Bogdanovo poluvreme za PAMĆENJE! Micić i Pokuševski sa klupe gledali DRAMU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Blistao je kapiten srpske reprezentacije do poluvremena protiv Seventisiksersa. Postigao je već tada Bogdanović 17 poena i bio najzaslužniji za vođstvo Hoksa na odmoru rezultatom 68:62! Ipak, Fila je u nastavku predvođena prvom zvezdom Džoelom Embidom preokrenula i stigla do pobede!

Bogdan je utakmicu završio sa 20 poena i devet skokova, ali je nastavio fenomenalnu seriju u NBA, pošto je na 16 uzastopnih utakmica pogodio najmanje dve (ili više) trojke. To je, ujedno najduži niz, od svih aktivnih košarkaša u najjačoj ligi na svetu.

Ovog puta bilo ih je tri, a istovremeno Srbin je postigao 32 uzastopnte trojke, što mu je donelo šesto mesto na večnoj listi franšize. Samo dve utakmice ga dele od pete pozicije koju drži njegov saigrač Tre Jang sa 34 precizna šuta za tri.

Upravo su poeni najboljeg igrača najviše nedostajali Atlanti protiv Seventisiksersa, pošto Jang nije igrao u ovom meču zbog povrede, ali ga je Bogi dostojno odmenio.

Odmah iza njega bio je Marej sa 20 poena. Deandre Hanter je bio najefikasniji sa 24 , Sadik Bej sa standardnih 16 poena i osam skokova, dok je Klint Kapela imao 15 poena i 15 i 16 skokova.

Vodeći u MVP trci Džoel Embid je bio heroj File sa 38 poena i 14 skokova, veliku pomoć imao je u Tajrisu Maksiju koji je dodao osam koševa manje. Melton je ubacio 15, Heris 13, dok je dvocifren bio i Ubre sa 11 poena.

Oklahoma je iznenadila Golden Stejt i slavila posle produžetka 138:136, ali bez srpskih reprezentativaca Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog na terenu.

Izgledalo je da će "ratnici" slaviti, posle pogođene trojke Stefa Karija za 118:119, na 19 sekundi do kraja, ali je Čet Holmgren nespretno fauliran na drugoj strani na šutu za tri.

Bio je precizan sa linije za slobodna bacanja, obezbedio je Tanderima dodatnih pet minuta, i posle 130:121 na dva i po minuta do kraja bilo je jasno da će domaćin slaviti. Mada je Oklahoma na ulasku u poslednjih 30 sekundi imala samo dva poena viška i loptu.

Pomenuti srpski košarkaši nisu imali priliku da zaigraju na ovom meču, sedeli su na klupi i gledali sjajne partije Šaja Gildžesa - Aleksandera koji je ubacio 38 poena i Džejlina Vilijamsa sa 28 koševa.

Kod Voriorsa, Stef Kari je bio najefikasniji sa 34 koša, Džonatan Kuminga je dodao 24 poena i 12 skokova, Klej Tompson se zaustavio na 22, dok je Drejmond Grin ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i 16 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading