SRBIN BLISTAO U PORAZU ATLANTE! Bodan odigrao poluvreme iz SNOVA, a onda je ON ispisao ISTORIJU! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2023

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna partija kapitena srpske reprezentacije.

SRBIN BLISTAO U PORAZU ATLANTE! Bodan odigrao poluvreme iz SNOVA, a onda je ON ispisao ISTORIJU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Atlante poraženi su od Indijane rezultattom 152:157, u šuterskom obračunu Bogdana Bogdanovića i Tajrisa Haliburtona radovao se igrač Pejsersa, koji je u ovom meču ispisao istoriju franšize.

Bila je to nova sjajna rola za kapitena srpske selekcije, jer se posle Njujorka kome je ubacio 28 poena pokazao i u duelu sa Indijanom postigavši dva koša manje. Bogi je okršaj završio s 26 koševa, uz dva skoka za 27 minuta provedenih u igri.

Najveći krivac što su Hoksi pretrpeli treći vezani poraz bio je Haliburton, koji je poput Srbina odigrao drugu najbolju partiju u sezoni, donevši Pejsersima pobedu.

Foto: Tanjug/AP

 

Hoksi su do odlaska na odmor razbijali Indijanu. Na krilima Bogdanovića stekli su ubedljivo vođstvo (86:73) i izgledalo je da će se crna serija poraza prekinuti. Srbin je odigrao maestralno poluvreme, treće najefikasnije u njegovoj karijeri. Bogdan je na pauzi ubacio čak 22 poena, šutirajući iz igre 8/10 i sa dve trojke iz tri pokušaja.

Na scenu je potom stupio Haliburton koji je samo u trećem kvartalu ubacio 26 poena i ušao u istorijske knjige Indijane. Zahvaljujući njemu, Pejsersi su stigli do potpunog preokreta i trijumfa, dok je Atlanta pretrpela treći uzastopni poraz.

Najefikasniji u Atlanti, ujedno i na celom meču, bio je Tre Jang s 38 poena, Dežonte Mari je dao osam poena manje, dok se Bogdanović je se zaustavio na 26 koševa.

U pobedničkoj ekipi, Tejris Haliburton je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu s 37 poena i 16 asistencija, Hild je dodao 24 koša, Topin je dao 21, Maturan dva koša manje, a Nesmit 17 poena.

Drama je viđena i u Filadelfiji, koja je posle produžetka poražena od Klivlenda rezutlatom 122:119. Čak šestorica košarkaša završili su utakmicu sa dvocifrenim brojem poena. Dominirao je Garland sa 32 poena, Alen je dodao šest manje, Strus se zaustavio na 20, Mobli 18, a Nijang i Porter po 12 koševa.

Kod Seventisiksersa, prva zvezda tima Džoel Embid je ostvario dabl-dabl učinak sa 32 poena i 13 skokova, Maksi je ubacio abeležio 30 koševa, a Heris sedam poena manje od Kamerunca i novog člana francuske reprezentacije.

REZULTATI

Sreda

Orlando – Toronto 126:107

/Bankero 25 – Šruder 24/

Atlanta – Indijana 152:157

/Jang 38 – Haliburton 37/

Filadelfija – Klivlend 119:122

/Embid 32 – Garland 32/

Finiks – Portland 120:107

/Durant 31 – Grent 26/

LA Lejkers - Juta 131:99

/Dejvis 26 – Jurtseven 18/

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading