DAVIDOVAC PRED SUSRET SA BASKONIJOM: Evo šta je KLJUČ POBEDE protiv Španaca!

Autor:

Sport

08.12.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš crveno-belih optimista je pred novi izazov u Evroligi.

DAVIDOVAC PRED SUSRET SA BASKONIJOM: Evo šta je KLJUČ POBEDE protiv Španaca!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet će večeras (20.30) gostovati ekipi Baskonije. U susret duelu u "Fernando Buesa" hali govorio je Dejan Davidovac, ističući odbanu kao najvažniji faktor večerašnjeg meča.

- Igramo protiv dobre ekipe koja je u dobroj formi, tipična španska ekipa trče dosta u tranziciji, šutiraju dobro. Treba da se fokusiramo na odbranu od tog njihovog šuta. Ključ je pre svega čvrsta odbrana. Igramo protiv Duška znamo dosta toga, šta on očekuje od svojih ekipa. Mislim da se mi dosta menjamo, a pre svega mislim da treba da se fokusiramo na odbranu i na nas - naveo je košarkaš crveno-belih.

Bivši igrač CSKA dotakao se i prošle utakmice sa Valensijom, koju je Crvena zvezda Meridianbet izgubila u triler završnici rezultatom 85:81. Izabranici Janisa Sferopulosa su uspeli da nadoknade veliki zaostatak na poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

- Mislim da je završnica za nas bila otvaranje utakmice. Mi smo na poluvremenu gubili 16 razlike tako da smo ostali bez snage na samom kraju. Recept kako treba da igramo je početak drugog poluvremena - ističe Davidovac.

Foto: Starsport

Dejan Davidovac i Janis Sferopulos

Klub sa Malog Kalemegdana nije imao puno vremena da se psihički i fizički oporavi od poraza u Valensiji usled duplog kola. Pokušaće crveno-beli, uprkos tome, da se suprotstave ekipi Duška Ivanovića. Njemu će ovo biti prvi susret sa bivšim klubom od odlaska te se može očekivati velika emocija na utakmici.  

- Raspored Evrolige kad je duplo kolo dosta je težak, ali smo znali da će tako biti i pre nego što smo došli ovde. Generalno dosta utakmica ove sezone smo izgubili na jednu loptu što nije lako psihički. Nadam se da ćemo danas biti fokusiraniji i da ćemo pobediti  utakmicu - objašnjava reprezentativac Srbije u izjavi za Sport Klub. 

Crvena zvezda Meridianbet moraće da nastupi večeras bez povređenog Šabaza Nejpira. Igrač crveno-belih povredio se posle jednog duela na meču sa Valensijom i neće biti u stanju da pomogne crveno-belima koji trenutno zauzimaju 15. mesto u Evroligi.

Sa druge strane, večerašnji protivnik Crvene zvezde Meridianbet se nalazi na visokoj petoj poziciji, a eventualnom pobedom bi mogao da se izjednači sa Virtusom na trećem mestu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading