SRBI NISU DIVLJACI: Srbomrzac Ataman najbrutalniji, dok je "učinak" naših trenera šokantan

Autor:

Sport

05.12.2023

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turčin dobio najviše tehničkih grešaka ove sezone u Evroligi, dok su Željko Obradović, Saša Obradović i Duško Ivanović neverovatni.

SRBI NISU DIVLJACI: Srbomrzac Ataman najbrutalniji, dok je "učinak" naših trenera šokantan

Foto: www.profimedia.rs

Željko Obradović u zagrljaju sa Sašom Obradovićem

Čak 99 utakmica odigrano je u prvim 11 kola Evrolige ove sezone i neki zaključci već mogu da se izvedu, poput onog da su srpski treneri najpitomiji. Naime, na svim tim susretima dodeljeno je 35 tehničkih grešaka trenerima, odnosno po malo više od tri u proseku po kolu.

Trener koji predvodi listu po divljanju i prigovaranju sudijama je Ergin Ataman, jer je turski strateg na klupi Panatinaikosa zaradio šest tehničkih grešaka, od čega je jedna bila isključujuća. Odmah iza njega sledi Dimitris Itudis sa pet tehničkih od kojih je jedna bila za put u svlačionicu, dok se sa po četiri tehničke greške na trećem mestu nalaze Oded Kataš, Đanmarko Poceko i Aleks Mumbru. Odmah iza njih je i iskusni španski trener Pablo Laso koji je svoj novi tim uspeo da ošteti čak tri puta ove sezone.

 

 

Sa po dve tehničke su Erden Džan, Rožer Grimau i Kazis Maksvitis, dok su jednom opomenuti Etore Mesina, Janis Sferopulos i ŽoanuPenjaroj, Pa gde su tu Srbi? Nema ih. Naime, Željko Obradović na klupi Partizana, Saša Obradović trener Monaka i Duško Ivanović, crnogorski stručnjak koji vodi Baskoniju, nisu dobili nijednu tehničku grešku. Baš kao ni Izrael Gonzales, Jorgos Barcokas, Čus Mateo i Luka Banki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading