PRODUŽETAK ODLUČIO POBEDNIKAI! Partizan slavio posle VELIKOG preokreta

Autor: M. N.

Sport

30.11.2023

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos sa 92:87

PRODUŽETAK ODLUČIO POBEDNIKAI! Partizan slavio posle VELIKOG preokreta

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana posle velikog preokreta savladali su  Panatinaikos posle produžetku sa u 11. kolu Evrolige. Iako su Grci imali dvocifrenu prednost pred kraj poslednje deonice, pitanje pobendika je rešeno u produžetku. Crno-beli su preko Kevina Pantera doneli izjednačenje 78:78, a zatim su u nastavku meča bili efikasniji za novu pobedu u Evroligi. "Parni valjak" sad ima skor od pet pobeda i šest poraza. 

U pobedničkom timu posebno je bio raspoložen Zek Ledej koji je postigao 23 poen, ali svakako je kapiten Panter bio čovek odluke u ovom duelu sa 11 poena.  S druge strane, Panatinaikos su predvodili Nan sa 19 i Lesor sa 16. 

Velika borba viđena je sinoć od starta meča. Crno-beli su pokušali da nametnu kontrolu Panatianikosu, ali bez uspeha. Grci su pokazali svu svoju snagu i bez velikih problema su poveli od starta 13:19. Posebno je u crno-belom dresu bio razigran Ledej, a Kaboklo je atraktivnim zakucavanjem podigao navijače na noge. Međutim, onda j Avramović uzeo stvari u svoje ruke i košem za tri poena je doveo svoj tim samo na poen zaostatka. Najviše problema srpskom klubu pravio Grigonis, koji je već na poluvremenu imao dvocifren broj pogodaka. 


Zaigrali su ozbiljnije u drugoj deonici crno-beli, posebno u odbrani i s nekoliko dobrih poteza uspeli su da preokrenu rezultat i na pauzu su otišli s minimalnom prednošću. I u nastavku meča crno-beli su održavali blagu prednost. A posebno se razigrao Doužer, koji je meč završio sa 16 poena.  Iako je Matijas Lesor istakao da će ovo biti veoma težak meč za njega, to nije uticalo na njega, već je on na sve načine se trudio da savlada bivši tim.

U poslednjoj deonici bila je velika rezultatska klackalica. Nijedan tim nije mogao da se odlepi, a rezultat je pred odlučujućih deset minuta bio 54:56 za Grke. 
Može se reći da su igra

Uživo: Partizan - Panatinaikos 92:87
 

5. minut - 92:87 Brza Partizan bez ikakve potrebe, greška Doužera. Fauliran sada Slukas i ide na liniju penala. Pogađa samo prvo Slukas! Panter šalje alejup Ledeju i kakva akcija!!! Grigonis promašuje, ali Slukas iz ofanzivnog skoka pogađa. Au kakva akcija Pantera i Ledeja! U stilu Kobija i O'Nila.

4. minut - 88:84 - Napada Slukas prodorom, ali promašuje! Promašuje Panter trojku, a Anđušić hvata ofanzivni skok i poentira za +8. Nan sada precizan za tri poena sa druge strane. Doužer oboren nakon šuta za tri poena, sudije nisu smele da sviraju ovo, a morale su. Potencijalna greška sudija u završnici. Sada Lesor ide na bacanja zbog faula. Pogađa samo prvo.

3. minut - 86:80 - Uspeva Doužer iz preteške pozicije, njegov 16. poen! Izuzetno dobra odbrana Partizana! 

2. minut - 82:80 - Grigonis pravi faul na Ledeju i sprečava mismeč. Doužer pogađa ispod koša! Sudija svira sada faul Ledeja, to je njegova četvrta lična i šalje Mitoglua na liniju bacanja. 

1. minut - 80:80 - Kaboklo novo brutalno zakucavanje

PRODUŽETAK

10. minut - 78:78 - Kevin Panter donosi izjednačenje i igraće se produžetak

9. minut - 76:78 Evo ga Panter kada je potrebno! Pogađa trojku preko Lesora i spušta na svega dva poena zaostatka! Tajmaut Atamana.

8. minut - 73:78 - Neverovatan pogađaj Grenta za tri iz desnog kornera. Panter brzo uzvraća, pet razlike. 

7. minut - 68:75- Težak promašaj Lesora na dobru odbranu Partizana, pa u tranziciji Grigonis prekida napad crno-belih faulom, pametan potez. Kaboklo dolazi do ofanzivnog skoka i brutalno zakucava! Dva ofanzivna skoka hvataju igrači Panate i na kraju Ledej faulira Mitoglua. Biće dva bacanja za Grka, a on pogađa oba puta. Drugo je bilo ponovljeno, zbog prestupa nekoga iz Partizana.

7. minut - 68:75- Kaboklo ponovo smanjuje prednost

6. minut - 66:73 - Konačno poeni Kevina Pantera, ali Mitoglu na drugoj strani ostaje potpuno sam i pogađa za dva, ponovo +10.

5. minut - 61:71 - Grigonis dodaje Mitoglu u korner, promašuje Grk, ali popravlja Lesor.

4. minut - 59:64Partizan za minut prepolovio prednost, poenima Doužera i Kabokla

3. minut - 54:64 Nan  donosi dvocifrenu prednost

2. minut - 54:62 - Novi laki poeni, ovog puta Lesora i primoran je Obradović da traži novi tajmaut. 

1. minut - 54:58 - Grigonis nastavlja da puni koš Partizana

ČETVRTA ČETVRTINA

10. minut - 54:56 Mitoglu donosi novu prednost Panatinaikosa

9. minut - 54:54 - Ledej slobodnim bacanjima ponovo donosi izjednačenje

8. minut - 52:52 - Mitoglu s linije za slobodna bacanja donosi izjednačenje

7. minut - 50:49 - . Prvi put na terenu Jaramaz, a ulazi i Kevin Panter. Pogađa oba puta Grent.

6. minut - 50:47 - Aatraktivno zakucavanje Lesora i to uz faul Avramovića.  Pogađa dodatno slobodno bacanje. 

5. minut - 48:44 - Zakucava Lesor, ali lopta ispada, pa sudije sviraju povlačenje obruča. Lopta će biti za Partizan. Kaminski napada Lesora i promašuje uz kontakt. Nisu sudije svirale faul.

Republika

Foto: Starsport

Lesor udara na bivši tim

 

4. minut - 48:44 - Ledej povećava prednost crno-belih

3. minut - 46:42 - Lesor pravi nesportsku grešku i Smajlagić ima slobodno bacanje

2. minut - 45:42 - Stao je napad Partizana. Ledej je promašio, ali i Doužer

1. minut - 43:40 - Nastavljaju crno-beli s dobrom odbranom. A Dožer donosi nove poene

TREĆA ČETVRTINA

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - 39:38 Novi dobar potez Smajlagića, dok su s druge strane sad Grci počeli da prave greške

9. minut - 37:36  Ledej pogađa važne poene i Partizan dolazi u vođstvo

 

 

8. minut 34:36 - Partizan je u seriji.  Smajli ispravlja greške svojih saigrača

7. minut - 32:36 - Dobar potez Ledeja koji pogađa trojku uz faul

6. minut - 28:34 - Doužer šalje pas Smailagiću, koji ne prihvata loptu, a Nan u tranziciji pravi faul u napadu, dobar potez Zeka Ledeja. Biće još jedan tajmaut Partizana.

5. minut - 24:32 -  Neverovatno šta radi centar Partizana...  Skoro da izbacuje sebe sa utakmice, ima tri lične greške posle ove tehničke. Nan pogađa svoj peti poen iz ovog slobodnog bacanja. Posed će biti za Partizan.

4. minut - 24:28 - Nan dolazi lako do poena, dok izabranici Željka Obradovića konstantno prave greške

 

3. minut - 24:26 - Avramović svakako jedan od razigranijih igrača. On krdae loptu Panatinaikosu i postiže poene

2. minut - 22:26 - Grigois i Nan i dalje vode glavnu reču u Areni

1. minut - 20:24 - Grigonis dosta muka zadaje crno-belima, koji nikako nemogu da ga zaustave

DRUGA ČETVRTINA

10. minut - 20:21 -  Dobar pas Pantera za Kabokla, koji ide na polaganje i pogađa uz kontakt! Biće dodatno slobodno bacanje. Promašuje dodatno bacanje Kaboklo.

9. minut - 18:19 - Crno-bele vraća u skroz u život Aleksa Avramović i to sa linije za tri poena.

8. minut - 15:19 - Nakon nekoliko promašaja obe ekipe, Kaboklo je atraktivnim zakucavanjem podigao Arenu na noge.

7. minut - 13:19 - Dobra je stvar što se Partizanu vratio Panter, njegov povratak je bio od koristi crno-belima. Posebno je bio razigran i Kaboklo. 

6. minut - 11:17 - Nastavlja se borba u Areni, a Grigonis utišava Štark Arenu novom dvojkom.

5. minut - 11:15 - Lesor iz kratkog rola upošljava Grigonisa, koji pogađa za tri poena. Pogađa na drugoj strani Zek Ledej za dva poena.

4. minut - 7:12 - Kaminski pokušava iz igre leđima da razigra, ali samo gubi loptu. Grent ostaje na ekstra pasu sam u korneru, diže trojku, ali ga faulira Smailagić i šalje na liniju bacanja.

3. minut - 7:9 - Doužer napada Lesora i donosi nova dva poena. Sada bek Partizana pravi faul na Slukasu u odbrani i šalje Grka na liniju bacanja. Pogodio je SLukas oba bacanja. 

2. minut - 5:6 - Promašuje Matijas Lesor svoj pokušaj, ali ne i Kaminski na drugoj strani, prva trojka za centra crno-belih. Lesor brzo vraća na asistenciju Slukasa.

1. minut - 0:2 - Doužer pokušava prvim šutem za tri poena, ali neprecizan. Faul Lesora. Faul Ponitke pri prodoru Grigonisa, imaće dva slobodna bacanja bek Panate. Pogađa oba bacanja. 

 

 

PRVA ČETVRTINA

PRED MEČ

Košarkaši Partizana večeras nastavljaju takmičenje u Evroligi. Crno-beli će na domaćem terenu dočekati grčki Panatinaikos. 

Izabranici Željka Obradovića će pred grobarima pokušati da se vrate na pobednički kolosek pošto su u prošlom kolu poraženi od Efesa sa 100:94. Pred ovaj duel "parni valjak" ima skor u Evroligi od četiri pobede uz šest poraza i zauzima 13 poziciju. S druge strane Grci su na četvrom mestu sa skorom od šest pobeda i četiri poraza.

Duel u Areni biće veoma emotivan, posebno za Matijasa Lesora koji će igrati protiv kluba čiji je dres nosio dve godine. S druge strane, mečevi sa Panatinaikosom posebni su i za Željka Obradovića. On je vodio tim iz Atine 13 godina i sa "zelenima" se čak pet puta popeo na krov Evrope. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading