GROBARI U EKSTAZI: Konačno ZAMENA za Lesora! Ko je Bruno Kaboklo? CENTAR koji to NIJE!

Autor:

Sport

07.11.2023

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon mnogo administrativnih problema Partizan je završio možda i kapitalno pojačanje.

GROBARI U EKSTAZI: Konačno ZAMENA za Lesora!  Ko je Bruno Kaboklo? CENTAR koji to NIJE!

Foto: printscreen/instagram

Bruno Kaboklo

Otiš'o si Matijase, ostala je tuga... Ovo je celo leto bilo u glavi najvatrenijih navijača Partizana, jer je odlaskom njihovog ljubimca, pored praznine u srcima ostala i "promaja" u reketu crno-belih.

Muče se izabranici Željka Obradovića u odbrani svog obruča, dozvoljavaju mnogo ofanzvnih skokova protivnicima, a to bi drastično moglo da se promeni.

Bruno Kaboklo je najnovija akvizicija "parnog valjka", a fenomenalni brazilski gorostas doveden je upravo da pokuša da zatvori sve rupe u reketu.

Momak rođen u Sao Paolu 1995. godine visok  206cm svoju profesionalnu karijeru započeo je u domovinu u timu Pineiroš.

Toronto Reptorsti i njihov generalni menadžer Masai Uđiri videli su veliki potencijal u Kaboklu, te su ga draftovali 2014. godine kao visokog 20. pika prve runde NBA drafta 2014. godine.

Bruno ima izuzetno veliki raspon ruku, a pored visine poseduje i "mekanu" ruku, tako da su ga neki čak poredili i sa Kevinom Durentom.

Njegova karijera u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu ipak nije išla shodno prognozama, te je Bruno u periodu od šest godina promenio četiri NBA ekipe u međuvremenu igravši i za razvojne timove u G ligi.

Odlučio je Kaboklo da sreću potraži preko bare, ali je to za početak bila prolazna epizoda u Limožu nakon koje je usledio povratak u redove Sao Paola.

Sezona proboja, kada je konačno pokazao svoj pun potencijal bila je prošla kada je nastupao za Ulm u Nemačkoj.

Bruno je postizao prosečno 15 poena uz 6 skokova, a uz svog saigrača iz reprezentacije i plejmejkera Crvene zvezde Meridianbet Jaga dos Santosa osvojio je prvenstvo Nemačke.

Iako je potpisao ugovor sa Venecijom, nije želeo da igra za italijanski tim, već je smatrao da mora da se oproba na evroligaškom nivou, što je na kraju Partizan iskoristio i doveo ga.

Kaboklo je odigrao fenomenalno za reprezentaciju Brazila na Mundobasketu u Manili, bio je najbolji igrač svoje ekipe sa 16.8 poena i 9 skokova u proseku, a te partije pokazale su o kakvom se igraču radi.

ŠTA BRUNO KABOKLO DONOSI PARTIZANU?

 

 

Iako mu je primarna pozicija krilni centar, Bruno se snalazi na poziciji klasičnog centra  što je pokazao u Ulmu i u nacionalnom timu. Duge ruke i izuzetna skočnost i eksplozivnost donose mu mnogo blokada, a i atraktivnih zakucavanja.

Ne libi se Kaboklo ni da šutne, a itekako ume da pogodi i sa poludistance, kao i za tri poena.

Sjajna stvar za Željka Obradovića je što je Bruno naviknut na igranje u Evropi, tako da neće biti perioda prilagođavanja kao kod Frenka Kaminskog.

Ukoliko se sve kockice poklope, fenomenalni Brazilac će doneti crno-belima upravo ono što im nedostaje - zaštitu obruča, atleticizam i odličan šut.

Mogućnost da igra na obe centarske pozicije takođe je prednost.

Kaboklo ima bržu lateralnu kretnju od Frenka Kaminskog, tako da u odbrani koju Željko Obradović voli da igra sa iskakanjem visokog igrača može odlično da se snađe.

Sve u svemu, na papiru odlično pojačanje za Partizan, a ostaje da se vidi kako će to izgledati na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading