I DALJE GA SE SEĆAJU U GRČKOJ: Dve godine od velike tragedije za srpsku košarku

Autor:

Sport

05.12.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

AEK iz Atine obeležio je godišnjicu smrti srpskog igrača.

I DALJE GA SE SEĆAJU U GRČKOJ: Dve godine od velike tragedije za srpsku košarku

Foto: Starsport

Stevan Jelovac

Na današnji dan, pre tačno dve godine napustio nas je Stevan Jelovac. Bivši reprezentativac Srbije je preminuo je od posledica moždanog udara koji je doživeo na treningu sa ekipom. 

Od tada pa do danas, Stevan je ostao u sećanju srpskih navijača, ali i grčke javnosti. Takođe, nije ga zaboravio ni Grčki klub čiji je dres nosio.  Tekst sa društvenih mreža prenosimo u celini.

-Dve godine od kako je velika tragedija izbrisala Stevanov osmeh. Na današnji dan, nakon 22 dana kontinuiranih i nejednakih bitaka - posledice moždanog udara - nasmejano dete postalo je anđeo i odletelo u nebo. Bio je peti decembar 2021... Dotakao je naše duše. Nikada ne mođemo shvatiti neshvatljivo, I ko to još može? I povrh svega, Stevan stalno igra sa nama. Stevan igra sa nama i DANAS. Čuva nas odozgo. Iznad plafona olimpijske dvorane, u kojoj visi dres sa brojem 13 kako bi nas podsetio na tragični gubitak, ali i na momente našeg isuviše kratkog zajedničkog putovanja. Ne zaboravljamo te dragi Stevane. Besmrtan si...- okačeno je na sajtu kluba i na društvenim mrežama.

 

https://www.instagram.com/p/C0d4kaqt0g_/

 

Stevan Jelovac karijeru je započeo u Megi, a u Srbiji se još oprobao i u Crvenoj zvezdi Meridianbet.

Ubrzo zatim karijeru je nastavio u inostranstvu i nastupao je u Turskoj, Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Španiji i na kraju u Grčkoj.

Najbolje partije je pružao u dresu italijanske Juvekazerte gde je u proseku postizao 13.7 poena po meču čemu je dodavao u proseku osam skokova. Ostaće upamćena njegova partija za Nižnji iz Novgoroda kada je na utakmici sa Kalevom postigao nestvarnih 49 poena. 

Za reprezentaciju Srbije je nastupao u kvalifikacionom ciklucu za svetsko prvenstvo 2019. godine sa velikim doprinosom od 11,8 poena i skoro pet skokova po meču. U nacionalnom dresu je odigrao devet utkmica. 

Iako je za AEK igrao samo ćetiri meseca, ostao je izuzetno voljen u prestonici Grčke. Nakon povlačenja dresa, Atinjani su 2022. najavili kako če njihova hala poneti ime srpskog košarkaša.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading