EFES PRIMORAN DA EKSPRESNO REAGUJE: Stigao bivši centar Klipersa!

Autor:

Sport

04.12.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspresna reakcija tima sa Bosfora

EFES PRIMORAN DA EKSPRESNO REAGUJE: Stigao bivši centar Klipersa!

Foto: printskrin/vikipedia

Anadolu Efes doveo je pojačanje na poziciji centra. Kako je saopštio klub iz Istanbula novi član ove ekipe je Danijel Oturu.

Efes već dugo vremena muči muku sa povredama, a od ranije su van stroja Elajdža Brajant, Tibor Plajs, Ante Žižić i Derek Vilis. Tu nije bio kraj problemima tima sa Bosfora, pa su se i na utakmici sa Crvenom zvezdom Meridianbet u Beogradu povredila dva vrlo bitna igrača za sastav istanbulskog tima - Vil Klajburn i Rodrig Buboa.

Kako je to sad već šest i te kako važnih igrača, klub je bio primoran da ekspresno reaguje, pa je Danijel Oturu potpisao ugovor sa Efesom. 

 

 

Oturu ima 24 godine i dolazi iz ekipe Makrezefendi, a zanimljivo je da je pre dve nedelje baš protv Efesa postigao 28 poena uz 11 skokova.

To nije ostalo neprimećeno, kao ni činjenica da Oturu ove sezone ima prosek od 20.3 poena po utakmici.

Takođe, Oturu je pre tri godine bio 33. pik na NBA draftu i bio je član Los Anđeles Klipersa i Toronta.

Prvu priliku da se pokaže na terenu u plavom dresu Amerikanac će imati već sutra kada će turski predstavnik dočekati ekipu Panatinaikosa. Zanimljivo, i pored velikih problema sa povredama, sastav Erdema Džana ima odličan učinak na poslednjih 10 mečeva iz kojih je kao pobednik izašao osam puta, a upravo jedan od dva poraza usledio je od crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading