EFES SE POJAČAVA PRED CRVENO-BELE: Turci iz Italije dovode centra sa SJAJNIM BROJKAMA!

Autor: M. M.

Sport

27.11.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč je na programu u petak.

EFES SE POJAČAVA PRED CRVENO-BELE: Turci iz Italije dovode centra sa SJAJNIM BROJKAMA!

Foto: twitter.com/KK Partizan

Crvena zvezda Meridianbet u petak 1. decembra dočekaće ekipu Efesa u 11. kolu Evrolige, a gosti iz Turske mogli bi da budu silno pojačanji u Beogradu i u grotlu "Štark Arene".

"Pivari" su prethodno savladali večitog rivala crveno-belih - košarkaše Partizana u svojm "Sinan Erden" domu u Istanbulu i u dobrom raspoloženju stižu u Srbiju. 

Ali, Efes je pred meč sa Zvezdom Meridianbet ostao bez jednog važnog igrača, pošto se povredio Derek Vilis, pa su Turci odmah otišli na tržište da pronađu zamenu za njega.

Nije im dugo trebalo, a turski klub će u svoje redove dovesti Majka Dauma, centra iz italijanske Tortone, koji ima izuzetne brojke ove sezone.

Daum je stigao u Tortonu 2021. godine, a ovo mu je najbolja sezona u klubu. Amerikanac na devet odigranih mečeva ima 14.1 poen, kao i 7.1 skok u proseku, što je bilo dovoljno da ga Turci požele kod sebe pred meč sa crveno-belima u Beogradu.

Podsetimo, Crvena zvezda Meridianbet u prethodnom kolu Evrolige doživeli su težak poraz od Olimpije iz Milana na svom parketu. Laodo Lo i Šeron Šilds bili su najzaslužniji za trijumf "manekena" od 21 poen razlike. Tim sa Kališa u ovoj sezoni elitnog takmičenja upisao je tri pobede i čak sedam poraza.

S druge strane, Efes je po pobede protiv Partizana predvodio američki plejmejker Šejn Larkin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading