SFEROPULOS NAKON EFESA: Nasmejan sam zbog velike pobede! Nedović je ključan, ali svi su zaslužili čestitke!

Autor: M. M.

Sport

01.12.2023

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crveno-belih bio je zadovoljan trijumfom u 11. kolu Evrolige.

SFEROPULOS NAKON EFESA: Nasmejan sam zbog velike pobede! Nedović je ključan, ali svi su zaslužili čestitke!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet posle spektakularnog preokreta u krcatoj Areni srušili su ekipu Efesa - 97:83 u meču 11. kola Evrolige.

Posle meča, trener crveno-belih Janis Sferopulos je izneo svoje utiske:

- Želim da pohvalim moje igrače. Ofanzivno su imali dobru celu utakmicu, a defanzivno, drugo poluvreme. Igrali smo protiv ekipe koja zna da dobija teške utakmice i ekipe koja je osvajala Evroligu. Za nas je najbitnije bilo da igramo dobru odbranu. Pogodili su 31 poen u drugom poluvremenu, a 28 u drugoj četvrtini. Veliki deo pobede je bio zbog izgubljenih lopti. Imali smo 11 u prvom poluvremenu, a mnogo su bile iznuđene. Sa ovim izgubljenim loptama smo dali šansu protivniiku da postiže poene iz tranzicije - rekao je Sferopulos.

Prezadovoljan je bio grčki stručnjak učinkom svojih izabranika.

- Čestitam Lazići i Lazareviću na odličnoj odbrani na Larkinu. Odatle je počela odbrana. Ne mogu da izstavim nikog od mojih igrča jer su svi pomogli da se dođe do pobede Svi zalsužuju moje čestitke - kaže Sferopulos i dodaje:

- Želim da se zahvalim i navijačima jer su napravili odličnu atmosferu. Na kraju ste videli šta se dogodilo. Želimo ih uvek na našoj strani, borićemo se za njihovo prisustvo.

Nakon duže vremena na teren se vratio kapiten Lazić, što znači da je van stroja još jedino Adam Hanga.

- On trenira individualno. Idemo dan po dan, ali još uvek nije spreman da trenira sa ekipom.

Sferopulos je objasnio zašto je nasmejan.

- Nasmejan sam jer je ovo velika pobeda protiv vrlo kvalitetnog protivnika. Zadovoljan sam  jer smo ovde izgubili prošli meč protiv Armanija. Mislim da su igrači pokazali koliko žele da pobede, posebno posle prvog poluvremena. Sada bi trebalo da zaboravimo ovaj meč, jer igramo protiv Cibone za 48 sati.

Ali, tvrdi da još ima materijala za doradu.

- Nedović je ključan, da počne da pogađa. Jago je bio dobar. Ne mogu da uperim prstom u nekoga. Ali,pričam o odbrani Lazića i Lazarevića. Za mene, ovaj tim ima veliki talenat u napadu. Način na koji smo igrali u napadu i talenat je nešto što želim da izvučem iz ove ekipe. Moj prioritet je kako da popravim tim u odbrni. U napadu mi lako ubacio 80, 85 poena. Najveći izazov je odbrana.

Nakon meča preplavile su emocije Grka koji je slavio s navijačima.

- Važna pobeda za mene i stručni štab. Mnogo radimo pred svaku utakmicu. Kada je reč o proslavi sa navijačima. Navijači su me prihvatili lepo. Jako sam srećan sa odnosom sa njima. Oni razumeju da mi želimo da promenimo mnogo stvari i načinna koji tim igra. Još uvek smo u tranzicionmom periodu. Nemamo mnogo treninga. Vežbamo kroz utakmice, video. Tako radimo i želim da proslavim sa navijačima jer razumeju košarku.

Sledeći meč crveno-beli igraju protiv Cibone.

- Naš fokus je na tom meču. Imamo dve utakmice na gostovnaju u Španiji. Hoćemo da igramo sa istom emocijom i dobijemo meč na strani. Rekao sam od prvog momenta da imam odličan odnos sa trenerom Ivanovićem. On je odličan trener i da, srešćemose Ako imamo vremena, popićemo čašu vina zajedno.

Jedan od ključnih faktora pobede bio je i Luka Mitrović (19 poena i sedam skokova).

- Luka je uvek prisutan kada vam treba, Odličan je u odbrani i napadu. Za mene, on je igrač kojeg bi svaki igrač trebalo da ima u rosteru. On je borac i igrač koji može da da mnogo rešenja na terenu. Trebalo bi da ostane skroman i nastavi tako jer je duga sezona - rekao je Sferopulos i osvrnuo se na učinak Nejpira:

- Šabaz sada ima problem sa maskom. Hteo je da igra. To je za veliko poštovanje sa naše strane. On se sada bori da pronađe formu. Nije lako igrati sa maskom i mislim da je danas bio bolji nego u prethodnim mečevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading