AMERIKANAC PRIZNAO! Partizan ga je ZVAO! Evo zašto je ODBIO dolazak kod Obradovića!

Autor:

Sport

30.11.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli dočekuju Panatinaikos u 11. kolu Evrolige (20.45).

AMERIKANAC PRIZNAO! Partizan ga je ZVAO! Evo zašto je ODBIO dolazak kod Obradovića!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Bivši igrač Los Anđeles Lejkersa Kendrik Nan od ove sezone nastupa za grčki Panatinaikos.

Pred duel u Beogradu protiv Partizana, Amerikanac je otkrio da se svojevremeno našao na spisku želja crno-belih, koji su ga tada i kontaktirali.

- Glasine? Nisu to bile glasine, to je bila istina. Kontaktirao me je Partizan nekoliko puta tokom leta. Čak je jedan od mojih trenera u Majamiju pričao da bi trebalo da odem u Partizan, da je to odlična sredina za mene. Blizak je sa nekim iz kluba, ne mogu sada da se setim kim, ali baš se bio zalagao za Partizan. Odlučio sam drugačije i to je to. Zadovoljan sam gde sam - rekao je nekadašnji saigrač Lebrona Džejmsa za "Mozzartsport".

Otkrio je potom razloge zbog kojih nije došao kod Željka Obradovića.

- Morao sam da sagledam sve aspekte. Procenio sam da je Panatinaikos bolja opcija za mene, pre svega zbog stila igre, trener Ataman daje veliku slobodu igračima. Nisam hteo da odem u neki klub koji već ima igrača koji su slični meni, tačnije slični mojim karakteristikama. U Panatinakosu je situacija u sastavu takva da sam procenio da mogu najviše da pomognem. Hteo sam odmah da se istaknem.

Foto: www.profimedia.rs

 

I dalje mu treba vremena da se navikne na evropsku košarku. U Atini prosečno beleži 5,5 poena po meču, a najbolji je odigrao protiv Virtusa kojem je ubacio 11 koševa, ali je u grčkoj ligi protiv PAOK pokazao da počinje da hvata ritam (18p, 6sk, 4as).

- Veoma je drugačije. Definitivno nije isto kao u NBA ligi. Baš kvalitetna košarka se igra, nadmetanje je žestoko iz nedelje u nedelju. To je nešto što je odmah uočljivo. Veliki je broj kvalitetnih igrača, jakih timova. Moram da priznam da se navikavam još na sve, ali prihvatio sam ovaj izazov i uživam u njemu. Iznenadilo me koliko je liga takmičarska iz nedelje u nedelju. Stil je nešto drugačiji u odnosu na ono šta sam navikao - kaže Nan i nastavlja:

- Odmah mi je postalo jasno da prednosti koje igrač sa loptom ima u NBA ligi, ovde skoro da ne postoje. Uz to je linija za tri poena bliža, to odmah smanjuje parket, a to znači da odbrane lakše mogu da se nameste, uvek je čuvar blizu tebe. Čovek bi pomislio da je lakše pogađati trojke u Evropi, jer je linija bliže, ali je zapravo potpuno suprotno. Nema prostora kao u NBA ligi, lopta mora uvek da se kreće - istakao je Kendrik Nan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading