DA LI SU I VEČITI U "PRIČI"?! Dvajt Hauard aktivno traži klub iz Evrolige, pregovori u toku! SKOVALI SU PLAN!

Autor: V. Z.

Sport

28.11.2023

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato NBA lice sa agentima razgovora sa nekoliko evropskih timova.

DA LI SU I VEČITI U "PRIČI"?! Dvajt Hauard aktivno traži klub iz Evrolige, pregovori u toku! SKOVALI SU PLAN!

Foto: Tanjug/AP

Dvajt Hauard (37) ne planira da batali košarku. Poznati američki košarkaš koji je u žiži sportski javnosti bio pre desetak i kurus godina, kada je igrao za Orlando Medžik i Los Anđeles Lejkerse, ponovo bi u matičnu NBA ligu. Zajedno sa agentima je smislio kako.

Hauard je prošlu sezonu proveo na Tajlandu, pa bi preko Evrope da se vrati u najjaču ligu sveta. Prilično ambiciozan plan s obzirom na godine, no sačekajmo. Mediji pišu da njegovi zastupnici aktivno vode pregovore sa nekoliko klubova Evrolige, te da bi stameni centar uskoro mogao da potpiše ugovor. 

To navodi da pomisao da bi među evropskim ponuđačima mogli da budu i večiti beogradski rivali - Crvena zvezda Meridianbet i Partizan. Sigurno da srpski predstavnici nisu među elitom kada je reč o finasijskoj potpori u jednom takvom rizičnom projektu, da ne mogu da se isprate Real Madrid, Barsu ili Monako, ali nije da nemaju svoje adute.

Pitanje je šta su stvarne želje i ambicije Dvajta Hauarda. Ako je motiv da se preko Evrope vrati u NBA ligu, Beograd i Srbija su pogodno tle za tako nešto. Nije subjektivan osećaj, to čitav svet zna. Ali, budući da je igrao na Tajlandu malo je verovatno da bi takav jedan svetski poznati veteran pružao ono što domaća publika očekuje. A to je preskompromistna borba. 

Međutim, to demantuju brojke iz prošle sezone. Upisao je 20 nastupa na Tajvanu i beležio 23,2 poena i 16,2 skokova, uz pet asistencija i 1,2 blokadu u proseku po meču. Dvajt Hauard bio je prvi pik na draftu 2004. i igaro je još za Hjuston, Atlantu, Šarot, Vašington i Filadelfiju. Iza sebe ima 1.242 nastupa u najjačoj ligi sveta gde je proveo 18 godina karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading