PETRUŠEV ODUŠEVLJEN: "Volim crveno-bele boje! Presrećan sam što ću ih nositi"!

Autor:

Sport

28.11.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije nije imao dilemu.

PETRUŠEV ODUŠEVLJEN: "Volim crveno-bele boje! Presrećan sam što ću ih nositi"!

Foto: Starsport

Filip Petrušev

Novi košarkaš Olimpijakosa Filip Petrušev izjavio je da jedva čeka da zaigra za novi klub i dodao da je srećan što će nastupati za šampiona Grčke.

Petrušev je u letnjem prelaznom roku iz Crvene zvezde Meridianbet prešao u Filadelfiju. Srpski reprezentativac je potom trejdovan u Los Anđeles Kliperse, koji su ga prosledili u Sakramento, gde je odigrao dva meča.

Odlučio ie ipak da se vrati u Evropu, a potpisao je trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom.

- Osećam se veoma dobro. Počastvovan sam što sam deo ovog kluba. Jedva čekam da počnem da igram - rekao je Petrušev po dolasku u Atinu.

 On je istakao da se nada da će se vratiti u formu.

- Prošao sam neke stvari u NBA koje se nisu očekivale, nisam ja kriv. Mislim da sam mlad košarkaš, moram da igram. Osećam da mogu da pomognem timu- dodao je srpski košarkaš.

Petrušev je rekao da je razgovarao sa košarkašem Sakramenta Sašom Vezenkovim, koji je nekada nastupao za Olimpijakos.

- Rekao mi je sve najbolje o klubu. Proveli smo dosta vremena od kada sam stigao u Sakramentu. Mnogo smo pričali, a on je istakao da bi verovatno trebalo da idem u Olimpijakos iako sam imao neke druge ponude -dodao je Petrušev.

Za Olimpijakos igra srpski reprezentativac Nikola Milutinov.

- Nisam razgovarao sa njim, sve se dogodilo veoma brzo. Razgovarao sam sa Hasanom Martinom, koji mi je veoma dobar prijatelj. I on mi je rekao sve najbolje o klubu. Prošle godine sam igrao na poziciji četiri, mogu da igram i na petici. Poznajem Nikolu iz reprezentacije. Olimpijakos ima dosta dobrih igrača, tako da će da bude zabavno - istakao je Petrušev i dodao da još nije pričao sa trenerom Olimpijakosa Jorgosom Barcokasom o svojoj ulozi u timu.

Petrušev je na društvenim mrežama objavio da je srećan što će igrati u "crveno-belom" dresu.

 

 

- Volim te boje. Bio sam u Crvenoj zvezdi Meridianbet prošle godine, verovatno sam imao najbolju sezonu u karijeri do sada. Veoma mi se dopala atmosfera i navijači, bili su velika podrška i zahvalan sam im. I znam da kada igramo u Grčkoj, navijači Crvene zvezde Meridianbet i Olimpijakosa su kao braća, tako da sam uzbuđen što ću ostati deo te porodice- dodao je srpski reprezentativac.

On je na kraju istakao da će biti vremena za povratak u NBA ligu.

- Otišao sam tamo, stekao iskustva. Video sam kako je i zaista sam morao da odem. Filadelfija je imala prava. Ako želim da se vratim u NBA za nekoliko godina mogu da idem u bilo koji tim, tako da još imam vremena. Samo želim da igram - zaključio je Petrušev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading