MAJKA MI JE SPLIĆANKA, "PUTOVNICA" MI POMAŽE U ŽIVOTU: Srpski košarkaš otkrio kako živi u Zagrebu

Autor: M. M.

Sport

24.11.2023

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispovest igrača Cibone za medije u susedstvu.

MAJKA MI JE SPLIĆANKA, "PUTOVNICA" MI POMAŽE U ŽIVOTU: Srpski košarkaš otkrio kako živi u Zagrebu

Foto: Starsport

Rođeni Beograđanin Aleksandar Arantović (25) postao je heroj Zagreba, pošto devasiranu Cibonu koja već duže diše na škrge održava u životu trenutno.  

Jedan je najzaslužnijih za pravo malo čudo tamošnjeg velikana koji beželi sedam uzastopnih pobeda u Favbet Premijer ligi.

- Igrati sa samo pet seniora nama je izazovno i zanimljivo, ali iscrpljujuće. Znamo da predstavljamo klub velikog imena kao što je Cibona i ne možeš u utakmice ulaziti da bi ih samo odradio. Ali, telo se naviklo, kada dođu važni trenuci utakmice, kao da imamo dodatnu snagu - kaže Aranitović za "Večernji list" i izražava nadu da se ekipa neće raspasti i da će redovno dobijati plate.  

Kaže da je bilo predrasuda kada je Beograd zamenio Zagrebom.

Došao sam iz košarkaških razloga, a Zagreb mi je legao od prvog dana. Svi će reći da je manji i mirniji od mog Beograda, a meni to godi. U Zagrebu stvarno uživam, pronašao sam se, već sam ga i upoznao - dodaje bivši mladi reprezentativac Srbije.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što poseduje hrvatske papire. 

- Sigurno mi je to olakšalo i to ne samo ovaj transfer već i kada sam odlazio u Litvaniju i Francusku, gde mi je direktor kluba rekao da bez hrvatskog pasoša kod njih ne bih dospeo - kaže popularni Sani i objašnjava malo podrobnije:

- Moja mama je rodom iz Splita i ona je dole živela dok se nije udala za mog oca Beograđanina. A mama me nagovarala da izvadim putovnicu. Meni se to nije dalo, ali sam je ipak poslušao i izvadio putovnicu u ambasadi RH u Beogradu. Baka je do pre tri godine bila u Splitu, sada je u Rijeci, a teta je na Rabu i ja sam svako leto tamo - otkriva Aranitović.

Bilo je i neprijatnosti, ali minimalnih.

- Ja to nisam posebno osetio. Doduše, i ja sam dobijao neke neugodne poruke, pa mogu da zamislim kako je bilo onima koji su odigrali više utakmica i bili u nekim zrelijim igračkim godinama. U Beogradu se tačno zna koji deo grada navija za Zvezdu - zaključio je Aleksandar Aranitović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading