EVROLIGA, DEVETO KOLO: Novi peh za Jovića! Baskonija gazi redom!

Autor:

Sport

17.11.2023

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavili još Partizan, Barselona, Panatinaikos i Žalgiris.

EVROLIGA, DEVETO KOLO: Novi peh za Jovića! Baskonija gazi redom!

Foto: Euroleague.net

Na programu sinoć odigrano je poslednjih pet mečeva devetog kola Evrolige u kojoj je, logično, najveća pažnja bila usmerena na duel košarkaša Partizana, koji su na kraju ubedljivo savladali Albu u Beogradu rezultatom 89:74.

A, pobede su ostvarili još i Žalgiris, Baskonija, Panatinaikos i Barselona. No, krenimo redom.

Litvanski klub je u utakmici punoj preokrena u svojoj Žalgirio areni minimalnim rezultatom savladao Bajern. Bio je to četvrti trijumf "zelenih", dok su Bavarci na bilansu od 3-6. Nije im pomogla ni sjajna partija najefikasnijeg aktera meča Ibake sa 20 poena, a u domaćem sastavu istakao se Šmits sa 16.

Baskonija s novim-starim trenerom Duškom Ivanovićem gazi redom. Španci (5-4) su ovog puta savladali Asvel (2-7) sa 88:81 i na gostujućem terenu došli do četvrtog trijumfa u nizu u elitnom takmičenju. Najbolji je bio brutalni Hauard sa 35 poena, dok je Smit kod domaćih ubacio 22.

Pobeda Barselone nad Valensijom (74:70) ostala je u senci povrede plejmejkera gostiju Stefana Jovića! Srpski košarkaš je povredio skočni zglob i morao je odustane od nastavka utakmice. Barsa je do sedme pobede predvodio Veseli sa 17 poena, a kod Valensije sa učinkom 5-4 najbolji je bio Džons (15).

Panatinaikos je opravdao očekivanja u meču sa Virtusom, pošto je u Atini bilo ubedljivih 90:74 za domaće. Mitroglu je sa 24 poena bio naefikasniji pojedinac utakmice i predvodio je "zelene" do petog trijumfa, a gostima i Bolonje nije bilo dovoljno Belinelijevih 20 poena da izbegnu treći neuspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading