SFEROPULOS GRCIMA OTVORIO DUŠU: Nije lako u Beogradu, ali je čast predstavljati klub iz ZEMLJE KOŠARKE! OLIMPIJAKOS U SRCU!

Autor:

Sport

16.11.2023

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Zvezde Meridinbat govorio je pred večerašnje gostovanje u Pireju.

SFEROPULOS GRCIMA OTVORIO DUŠU: Nije lako u Beogradu, ali je čast predstavljati klub iz ZEMLJE KOŠARKE! OLIMPIJAKOS U SRCU!

Foto: www.profimedia.rs

Trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos govorio je za grčke medije uoči meča sa Olimpijakosom, gde se osvrnuo na dosadašnji rad i izazove s kojima se suočava.

Najveću poteškoću, doduše ne i nepoznanicu, predstavlja mu činjenica da aktuelni sastav nije birao on, već njegov prethodnik.

- U Panionos sam došao u novembru, Olimpijakos i Makabi sam preuzeo takođe kad je bio novembar, dok sam u Zvezdu Meridianbet došao u oktobru. Iskustvo mi, dakle, nalaže da mogu da se nosim sa takvim situacijama, mada nije jednostavno preuzeti ekipu koja je već odigrala nekoliko utakmica - kaže trener crveno-belih i dodaje:

- Nije lako raditi sa ekipom koju niste selektirali. Radeći u takvim okolnostima u ranijim klubovima, znam kako moram da se ponašam.

Maksimalno je fokusiran.

- U ovom momentu radimo na tome da se tim transformiše iz pređašnje situacije sa bivšim trenerom u nove okolnosti, na rad pod mojim nadzorom. Radim na tome kako da maksimalno iskoristim igrače koje imam na raspolaganju, kako da unapredimo igru, i da, naravno, uz sve to postižemo rezultat - tvrdi grčki stručnjak i nastavlja:

- Mislim da polako idemo pravcem kojim želim da moja ekipa igra. Kako vreme bude išlo bićemo sve bolji, čekamo da nam se neki igrači vrate iz povreda kako bi imali širu rotaciju i kako bi svaki igrač dobio ulogu u timu koju želim da mu dam.

Pričao je i o večerašnjoj utakmkici, odnosu dva kluba, Srbiji kao rasadniku košarkaških velikana.

- Olimpijakos je u mom srcu, ali u ovom momentu ja sam u Zvezdi i učiniću sve da moj novi tim bude što bolji. Što se tiče mog prelaska u Zvezdu, koja gaji dobre odnose sa Olimpijakosom, odlazak upravo u bratski klub bila je slučajnost. Jer, nikad ne znate gde će vas karijera odvesti. Ponuda je stigla od Zvezde ovog puta, to je klub koji predstavlja srpsku košarku, a svi znamo koliko je Srbija košarkaški napredna zemja i koliko je velikih igrača i trenera dala. Za mene je velika čast što reprezentujem jedan tako veliki klub iz jedne tako velike košarkaške zemlje, a ujedno je to i najpopulraniji klub u Srbiji - zaključio je Sferopulos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading