SFEROPULOS POSLE PORAZA OD BARSE! Trener Zvezde Meridianbet OTKRIO koji mu je NAJVEĆI motiv!

Autor:

Sport

11.11.2023

00:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli izgubili posle velike drame u "Blaugrani".

SFEROPULOS POSLE PORAZA OD BARSE! Trener Zvezde Meridianbet OTKRIO koji mu je NAJVEĆI motiv!

Foto: www.profimedia.rs

Imala je Crvena zvezda Meridianbet šansu da dođe do senzacionalne pobede protiv Barselone, ali je domaćin u finišu meča zahvaljujući iskustvu upisao šesti trijumf u Evroligi.

Trener srpskog šampiona Janis Sferopulos sportski je čestitao rivalu na uspehu:

- Želim da čestitam Barseloni na pobedi. Mislim da je ovo bila utakmica koju su na kraju odlučile sitnice. Veoma je važno što smo pokazali karakter i vratili se sa minus 17. Nadam se da ćemo poboljšati rešenja u završnici meča i donositi bolje odluke u napadu i odbrani kako bi pobedili ovakve utakmice - rekao je Sferopulos posle utakmice.

Španske medije je zanimalo kako se tim adaptira na njegov dolazak u ekipu, s obzirom da je nedavno na klupi crveno-belih nasledio Duška Ivanovića, koji je preuzeo Baskoniju.

- Pre svega nije lako kada ekipa mnogo utakmica i nema prostora za trening. Mislim da se igrači dobro prilagođavaju mojoj filozifiji. Imamo talenat u napadu, ali moramo da poboljšamo odbranu. Trudimo se da ostvarimo zajedništvo, ne znam kada ću biti zadovoljan načinom igre i kada ćemo igrati kako ja želim. Videli smo u delovima da tim dobro igra u odbrani i sada napadom koji posedujemo to izgleda veoma dobro. To je ono o čemu sanjam. Idemo od utakmice do utakmice, ne možemo da gledamo daleko u budućnost. Igrači su dobili novog trenera i nije lako predvideti gde ćemo zavšiti.

Foto: profimedia

 

Sklapanje mozaika predstavlja najveći izazov za novog trenera Zvezde Meridianbet.

- Da nateram igrače da igraju kako ja želim, to je moj najveći izazov - otkrio je grčki stručnjak.

Nije hteo da se bavi Janis Sferopulos tesnim porazima u prošlosti:

- Ne mogu da govorim o utakmicama pre mog dolaska. Do sada smo odigrali tri utakmice u Evroligi, dve smo izgubili u neizvesnoj završnici , jednu utakmicu smo dobili. Ponavljam moji igrači se dobro prilagođavaju na moj način igre. Tako ćemo postati konstantni i pripemljeniji za neizvesne završnice kako kod kuće, tako i na strani - istakao je Sferopulos.

Crvena zvezda Meridianbet se sada okreće gostovanju Zadru u AdmiralBet ABA ligi, koje je na programu 12. novembra, dok dva dana kasnije dočekuju Fenerbahče u osmoj rundi najelitnijeg klupskog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading