VEĆA MRŽNJA NA DERBIJU NEGO IZMEĐU SRBA I HRVATA: U Zadru niko nije vređao porodicu ni predsednika

Autor:

Sport

15.11.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnik Crvene zvezde Meridianbet pozvao da se tome stane na put, pa govorio o sudbini AdmiralBet ABA lige.

VEĆA MRŽNJA NA DERBIJU NEGO IZMEĐU SRBA I HRVATA: U Zadru niko nije vređao porodicu ni predsednika

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Delegacija Crvene zvezde Meridianbet i srpski novinari brutalno su napadnuti za vikend u Zadru pred gostovanje crveno-belih u AdmiralBet ABA ligi. Međutim, ono što je srpski klub doživeo u samoj hali daleko je bezazlenije od dešavanja u večitom derbiju sa Partizanom, smatra predsednik tima sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović.

Republika

Foto: Starsport

 

- Mnogo manji stepen mržnje je bio u Zadru, nego kad mi igramo derbije u Beogradu. Naročito na ovoj utakmici posle svega što se dogodilo gotovo da nije bilo vređanja, bila je jedna ustaška zastava kao dodatna provokacija. Bilo je pevanja Zvezdi Meridianbet na početku, ali i to se smirilo. Niko tamo nije vređao porodicu, ni predsednika države, porodice članova uprave. To se permanentno događa u Beogradu. Nije stvar u tome da se klubovi kazne novčano, već da sprečite da se to ponavlja - poručio je Čović gostujući na televiziji Prva, pa se vratio onome što je prethodilo utakmici u Zadru:

Foto: ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

 

- Tražili smo meč bez publike jer smo se plašili novih incidenata, naglasili smo da nećemo tolerisati vređanje. AdmiralBet ABA liga je dala poslednja saopštenje, oni tu misle da treba pogledati kroz prste. Sve je to posledica primene propozicija, u kojima piše ako vređate jednom dobićete opomenu, ako vređate dva puta sledi druga opomena, treći put se prazni hala. To se, nažalost, primenilo samo na Crvenoj zvezdi Medirianbet prošle godine.

Imajući sve u vidu, Čović smatra da je regionalnom takmičenju odzvonilo, već da se moramo okrenuti jačanju domaćekošarke li lige.

Foto: Twitter/Printscreen/ABA liga

 

- Očigledno je da moramo da napravimo domaću profesionalnu ligu za šta se sad stiču uslovi. Sad se igra ABA 2 u kojoj su veliki konkurenti za prvo mesto dva srpska kluba koja su uložila dosta para Spartak i Zlatibor. Ako neko od njih prođe u AdmiralBet ABA ligu on će morati da igra sa petim klubom iz Srbije. Limitirali su nas po nacionalnom ključu koji nema veze s mozgom. Ne može Srbija sa sedma miliona stanovnika da ima pet, a Crna Gora sa 700.000 da ima tri kluba. Takođe, ABA mora da povede računa o regularnosti, neki mečevi koji su odigrani u Beogradu počinju da vam gade košarku, kad je suđenje u pitanju. ABA je bila dobar projekat, ali je vremenom deformisan - zaključio je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading