OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ: Evo da li će Zvezda Meridianbet IGRATI UTAKMICU u Zadru!

Autor:

Sport

12.11.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek crveno-belih zgrožen je napadom huligana u Zadru.

OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ: Evo da li će Zvezda Meridianbet IGRATI UTAKMICU u Zadru!

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

Članovi delegacije Crvene zvezde Meridianbet i dva srpska novinara brutalno su napadnuti u Zadru pred AdmiralBet ABA lige, a predsednik crveno-belih dao je svoje viđenje događaja.

Republika

Foto: Printscreen TV Prva

 

 

- Ekipa je iz Barselone, sa nekih 25 naših simpatizera, doputovala u Zadar. Na samom aerodromu su fotografisani, "tipovani" i praćeni. Novinari su bili u jednom hotelu, član UO i prijatelj u drugom hotelu. Prvo su sačekani novinari, koji ničim nisu provocirali, napadnuti su od maskiranih napadača. Potom su napadnuti član UO i prijatelj. I njih su napali maskirani napadači, šutirali su ih nogama - rekao je Čović i dodao:

- Nisu preduzete mere koje bi morale, jer su se navijači Zadra "Tornado" oglasili 8. 11. i najavili da će "njihova strast i energija odbraniti svoj teren". Zadar i Zvezda Meridianbet su imali niz utakmica i u Beogradu i ovde i nikada nismo imali probleme. Upozorili smo i AdmiralBet ABA ligu, vrlo inertno su reagovali na tu objavu 8. novembra. VIdim da su tek noćas oko 01.00 sat dali saopštenje na engleskom jeziku. Degutantno je, ali nije naše da širimo paniku i mržnju, nego da probamo da odigramo utakmicu.

- U našoj delegaciji ima puno dece, od 13 do 15 godina, ali ne znam šta su u Zadru očekivali, da će biti navijača. Hrvatska policija se nakon incidenta korektno ponela. Samo da napomenem, znate šta bi se desilo da se ovo desilo negde u Srbiji, Hrvatska bi sigurno tražila sankcije Srbiji. U Zadru igra i bivši igrač Zvezde Meridianbet Arijan Lakić, Srbin - istakao je je Čović.

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

 

O zahtevu Zadra da se u slučaju neigranja utakmice ona registruje službenim rezultatom u njihovu korist, Čović kaže:

- Zvezda Meridianbet nikad nije bežala sa terena, izaćiće na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom.

Zvezda Meridianbet će igrati utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na AdmiralBet ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" se osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice - rekao je Nebojša Čović.

Otkrio je u kakvom su stanju povređeni.

Republika

Foto: Printscreen TV Prva

 

 

 

- Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda Meridianbet i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili - zaključio je Nebojša Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading