LJUBIMAC DELIJA OPOMINJE UOČI DOLASKA BAVARACA! Ovo može da PRESUDI meč!

Autor:

Sport

01.11.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju Bajern iz Minhena u šestom kolu Evrolige (četvrtak, 18.30), a slovenački reprezentativac Majk Tobi biće jedna od najvećih uzdanica trenera Sferopulosa.

LJUBIMAC DELIJA OPOMINJE UOČI DOLASKA BAVARACA! Ovo može da PRESUDI meč!

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Majk Tobi protiv Žalgirisa

Iako se poslednji priključio pripremama srpskog šampiona, Majk Tobi je ekspresno uspeo da se privikne na novu sredinu i u Laktašima protiv Igokee na startu AdmiralBet ABA lige bude najbolji na parketu.

Ipak, još uvek nije zablistao pred navijačima Zvezde Meridianbet, a priliku za to će imati u četvrtak protiv minhenskog Bajerna.

- Osećam se sve komfornije u novom sistemu. Još učim kako da igram sa određenim momcima, kao i oni sa mnom. Fokusiram se na stvari koje mogu da kontrolišem, na energiju, odbranu, skokove... Znam da će ostalo doći. Napadački sam bio dobar tokom čitave karijere i ne brinem, ući će šutevi. Samo da nađem kontinuitet i da imam pravi stav svakog dana - rekao je Tobi.

Crveno-beli su posle pobede nad Asvelom na premijeri u elitnom takmičenju vezali tri poraza, pa je usledila promena na klupi i umesto Duška Ivanovića stigao je Janis Sferopulos.

Foto: Starsport

 

Grčki stručnjak je odmah imao dva vezana večita derbija, ali njegovi puleni nijednom nisu uspeli da savladaju Partizan.

- Većim delom prvog derbija smo igrali veoma dobro. Nismo dobro počeli, ali mnogima je bio prvi derbi, bilo je možda malo i nervoze i to je normalno, a onda smo 30 minuta igrali dobro, ne toliko i u poslednjih pet. Ima stvari koje treba da analiziramo, verujem da nam nedostaje konzistentnosti, da vežemo što više dobrih minuta. Biće teških trenutaka na utakmicama, ali moramo da pronađemo način da ne budu toliko negativni. Da nađemo ritam u napadu, odigramo bolje odbranu, ali ne i da žrtvujemo svoju igru samo zato što je nezgodan trenutak. Nadam se da ćemo se vratiti na pravi put. Moramo da igramo kao tim i da preokrenemo sezonu. Težak je momenat, želimo da se vratimo na pobedničke staze. Da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima, to je ono što nam treba.

Protiv Bajerna, Tobija i centre Zvezde Meridianbet čeka težak zadatak.

- Skokovi će biti veoma bitni. Tu su jaki, imaju veliki broj talentovanih igrača i moramo da ih sprečimo da uđu u ritam. Ibaka radi sjajan posao, ima 7,5 skokova po meču. Ako im limitiramo ofanzivne skokove, od kojih im dosta zavisi u napadu, imaćemo više prilika da dođemo do trijumfa - jasan je Tobi.

Marku Simonoviću su se putevi ukrstili sa Kongoancem prošle godine u NBA ligi.

Republika

Foto: Starsport

 

- Dobar igrač, iskusan, fizički snažan i sigurno dosta znači Bajernu i neće biti lako. Dobra su ekipa, imaju vrhunskog trenera, ali naša želja ne dolazi u pitanje. Nadam se i očekujem pobedu - jasan je Simonović.

Bivši igrač Čikaga je propustio prvi večiti derbi zbog zdravstvenih problema, ali sada je spreman da pomogne ekipi.

- Pred prvi meč sam ujutru odradio trening, ali u dogovoru sa trenerom nisam igrao. Na drugoj utakmici sam malo igrao, ali sada se osećam dobro, mogu da treniram u punom intenzitetu i nadam se da ću igrati bolje i više nego u prethodnoj utakmici, ali prvenstveno se nadam dobroj igri tima. Da pokažemo da vredimo. Teška utakmica je pred nama. Nismo igrali kako smo želeli, pogotovu drugi meč sa Partizanom. Prvi je bio dosta bolji za nas, ali ga nismo priveli u našu korist. To je sada iza nas, pravi je trenutak da pokažemo reakciju, pogotvu jer igramo pred našim navijačima i nadam se da će protiv Bajerna biti bolje i da ćemo pokazati zašto smo tu.

Ne krije da posle serije loših rezultata postoji pritisak, ali svi su svesni šta treba ispraviti.

- Energija je bila problem, pogotovu u drugoj utakmici sa Partizanom, nije bila na željenom nivou. Bilo je grešaka i u odbrani. Gledali smo video i trudimo se da ih ispravimo, ali te dve utakmice su iza nas i za nas sezona kreće od sutra. Fokus je na meču sa Bajernom.

Reprezentativac Crne Gore prvi put igra Evroligu, posle dve sezone u Čikago Bulsima i njihovoj filijali u Razvojnoj ligi.

- Zasad je dobro. Nisam još igrao kod novog trenera u Evroligi, ali ovime dosad sam zadovoljan. Uvek može bolje, ali najpre mislim da kao tim možemo bolje. Zaslužujemo više i verujem da možemo bolje - zaključio je Marko Simonović pred okršaj sa minhenskim Bajernom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading